Premijerna WTA pobjeda Tereze Mrdeža

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tereza Mrdeža, 22-godišnja Porečanka, 189. s WTA ljestvice, načinila je pravi podvig u Bogoti. Nakon što je prošla kvalifikacije, svladavši Latvijku Anastasiju Sevastovu sa 6:1, 6:4, u prvom susretu u glavnom ždrijebu jednog WTA turnira svladala je sedmu nositeljicu i 76. igračicu svijeta Francuskinju Pauline Parmentier sa 7:6 (5), 6:4 poslije dva sata i šest minuta igre. U drugom kolu Porečanku čeka Rumunjka Alexandra Cadantu, 96. igračica svijeta.

Na zemlji Bogote, koja je sretna za hrvatske tenisačice (prvi polufinale na Touru Petre Martić prije dvije godine), Porečanka je dočekala veliki trenutak koji će joj donijeti skok od tridesetak mjesta. Tereza Mrdeža povela je 3:0 uz servis u drugoj dionici, imala je "break" loptu za 4:1, loptu za 5:3, ali tada je napravila - dvije duple zaredom. Ipak, ostala je čvrsta, spasila je gem, a zatim odservirala za pobjedu u susretu u kojem je, kao i suparnica, napravila 11 dvostrukih pogrešaka. Iskoristila je pet od osam, spasila šest od deset "break" lopti u meču protiv suparnice kojoj je prije dvije godine uhvatila tri gema u Marseilleu.

- Iz dana u dan moj san se počinje ostvarivati. Ovo je tek početak onoga što me očekuje u idućem razdoblju. Svaki novi dan nova je šansa za još bolju igru, strpljenje i, naravno, sportsku sreću. Sad sam pobijedila, a sutra je već nova prilika, novi meč, novo iskušenje. Igram odlično, moje vrijeme tek dolazi i spremna sam dokazati moj dugogodišnji rad i žrtvu- poručila je iz Bogote Tereza Mrdeža.

Marinu Čiliću pripao je hrvatski derbi prvoga kola ATP-a u Mephisu, na kojem je postavljen za prvog nositelja. Na otvaranju 1.2 milijuna dolara vrijednog turnira Čilić je svladao suigrača iz reprezentacije i susjeda iz Međugorja Ivana Dodiga s 4:6, 6:2, 6:3. Idući suparnik Čilića bit će Nizozemac Igor Sijsling (ATP-71) koji je sa 6:4, 7:6 (3) svladao Austrijanca Jürgena Melzera i spriječio reprizu finala Zagreba poslije samo deset dana. (Z. HORVAT/NL)


Podijeli: Facebook Twiter