Premijerkine poteze ne podržava 74% biraca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U iducih malo više od dva mjeseca do parlamentarnih izbora morao bi se dogoditi nevjerojatan preokret pa da ne dode do promjene vlasti. To je temeljni zakljucak koji se može izvuci iz terenskog istraživanja što je za Novu TV napravila agencija Puls.

Naime, razlika izmedu Kukuriku koalicije i HDZ-a je cak 17 postotnih poena. Da su izbori danas, koaliciju predvodenu Zoranom Milanovicem podržalo bi 37,2 posto biraca, dok bi se za HDZ izjasnilo njih 20,1 posto.

Prije cetiri godine HDZ je u finiš izborne kampanje ušao s 26,5 posto potpore, a SDP koji se tada natjecao samostalno bio je na 31 posto.

Razloga za optimizam imaju i Hrvatski laburisti Dragutina Lesara za koje bi trenutno na razini Hrvatske glasalo 6,1 posto biraca. Iznenadujuce dobro stoji HDZ-u sklon Blok umirovljenika zajedno koji uživa podršku 5,1 posto biraca. Za HSP se izjasnilo 4,5 posto ispitanika, a za HSS 4,2 posto.

Hrvati standardno loše misle o Vladi Jadranke Kosor, 74 posto neodobrava njezine poteze, a 77 posto smatra da zemlja ide u krivom smjeru.

Predsjednik Ivo Josipovic tradicionalno je najpopularniji politicar. O njemu pozitivno misli 80 posto gradana. Milanovic je, pak, bitno popularniji nego predsjednica Vlade, podržava ga 44 posto biraca, a nju samo 30 posto.


Podijeli: Facebook Twiter