Premijerkin cuvar oborio novinarku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nevjerojatan incident dogodio se tijekom posjeta premijerke Jadranke Kosor splitskom brodogradilištu. Jedan od njenih tjelohranitelja napao je novinarku Novog lista Sanju Vukcevic i oborio je na tlo klasicnim cišcenjem te potom produžio svojim poslom. I premijerka je osjetila nekakvu gungulu iza leda, okrenula se i ugledavši ženu na tlu - nastavila i ona svojim poslom.

- Svi novinari prošli su rigoroznu kontrolu, osobnu i opreme. U tom trenutku pokušavala sam zaobici pripadnika osiguranja te fotoaparatom snimiti trenutak kada se premijerka Kosor rukuje sa škveranima, kazala nam je kolegica Vukcevic, koja je, iako šokirana, nastavila automatizmom raditi svoj posao. U svakom slucaju, ustati joj je pomogao netko od kolega iz medija, a od jednog pripadnika osiguranja, vjerojatno šefa, dobila je samo kratko i preko volje, «da li ste dobro», niti «i» od isprike.

- Jasno mi je da zaštitari premijerke Kosor moraju biti oprezni, ali ovakvo ponašanje prema novinarima, koji takoder obavljaju svoj posao, je nedopustivo, dodala je kolegica Vukcevic.

U petak su pripadnici osiguranja bili revnosniji nego inace jer su i ostale novinare gurali, uklanjali s puta bez nekog posebnog razloga. Premijerka pak nije imala puno vremena za medije niti je imala namjeru odgovarati na pitanja koje mnogima život znace, vec je radije vrijeme potrošila na srdacan protokolarani razgovor s osobljem hotela Park gdje se našla s Blankom Vlašic.

Glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec izjavio nam je da je policija izrazito ozbiljno pristupila incidentu i da ce «objektivno sagledati sve okolnosti».


Podijeli: Facebook Twiter