Premijerka otvorila OŠ Veli Vrh

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na mjestu gdje je u veljaci 2008. do temelja izgorjela pulska OŠ Veli Vrh u ponedjeljak je premijerka Jadranka Kosor svecano otvorila novu zgradu u gradnju koje je uloženo 66 milijuna kuna i koja je stekla pridjev najljepše u Hrvatskoj.

Nakon uvodnih rijeci zahvale domacina, ravnateljice Karmen Kranjec te nastupa školskog zbora i folkloraša, ponos i zadovoljstvo zbog otvorenja škole nije krila predsjednica Vlade.



"Istra treba biti medu prvima koja daje i Vlada svakako uzima u obzir tu cinjenicu. Puno je upornosti trebalo da se iz pepela podigne ovakva, zaista prelijepa škola, a Vlada je i u ovim teškim uvjetima iz proracunske pricuva za to izdvojila dodatnih pet milijuna kuna. No, velike zasluge za to pripadaju pulskom gradonacelniku Borisu Mileticu zajedno s istarskim županom Ivanom Jakovcicem.

Najvažnije je uciti i ulagati u sebe jer ništa nije za druge, vec je sve za vas i u konacnici se vraca gradu, županiji i domovini", porucila je Kosor te ucenicama i ucenicima zaželjela sretan pocetak nove školske godine.



Na otvorenju su bili i ministar financija Ivan Šuker, ministar obrazovanja Radovan Fuchs, a medu uzvanicima su bili i saborski zastupnici, državni tajnici u Vladi, gradonacelnici istarskih gradova i nacelnici opcina te ravnatelji škola.

"Najsretniji sam covjek na svijetu jer smo ucinili dobro za najmlade. Elementarnu nepogodu smo iskoristili za gradnju nove škole buducnosti, no to je naš zajednicki uspjeh, stoga zahvaljujem ucenicima, nastavnicima, roditeljima koji su imali strpljenja u snalaženju dok je trajala njena gradnja. Najviše se isplati ulagati u znanje jer to vam nitko ne može oduzeti", rekao je Miletic uz poruku ucenicima da cuvaju školu.

"To je najljepša škola u Hrvatskoj, najljepša na svitu, i ne samo što je naša, nego je napravljena u ovim teškim vremenima. Da nema gradonacelnika Borisa, pitanje je bi li škola bila tu", porucio je Jakovcic, kao i da ne želi da Istra više bude prva kad treba davati i zadnja kad treba dobivati, vec barem u sredini po dobivanju.

Pridruživši se cestitkama te zahvalama svima koji su dali svoj doprinos u izgradnji, biskup porecke i pulske biskupije, mons. Ivan Milovan blagoslovio je školu i svih u njoj, a potom su se svi zaputili u njeno razgledavanje.


Podijeli: Facebook Twiter