Premijerka na Luckom docekivala turiste

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dobar dan, ja sam hrvatska premijerka, i želim vam ugodan boravak u našoj zemlji, rijeci su kojima je, glavom i bradom, Jadranka Kosor u subotu prijepodne na naplatnim kucicama u Luckom, u smjeru Jadrana, docekivala turiste.

Zajedno s turistickim ministrom Damirom Bajsom premijerka je gostima dijelila promotivne materijale i poklone, a iako se na naplatnim kucicama zadržala kratko, petnaestak minuta, ipak je uspjela pozdraviti «reprezentativan uzorak» stranih gostiju - nekoliko obitelji iz Slovacke, zatim po automobil turista iz Madarske, Austrije i Njemacke, Ceške te, dakako, Slovenije.

I dok su, u pravilu, muški vozaci ostajali zbunjeni premijerkom, supruge su joj srdacno pružale ruku i spremno odgovarale na pitanja. Po povratku u maticnu zemlju, nema sumnje, imat ce što za ispricati rodbini i prijateljima, jer nije mala stvar kad vas na ulasku u stranu zemlju tamo doceka nitko drugi nego - Vlada!

I premijerki se caskanje sa stranim gostima toliko dopalo da se, mimo predvidenog protokola, i podijelivši ono što je podijeliti trebala, prebacila s citavom svojom svitom na susjednu prometnu traku, i na još desetak minuta stala mahati gostima koji su tuda prolazili.

Premijerka je u Luckom predsjedala sjednicom Povjerenstva Vlade za koordinaciju i pracenje turistickih aktivnosti. Kako su izvijestili koncesionari s autoceste Zagreb - Rijeka, Zagreb - Split, Zagreb - Macelj i s Istarskog ipsilona, svima je njima promet u prvih šest mjeseci ove godine pao za šest posto, no tri su srpanjska vikenda zato u velikoj mjeri popravila situaciju, te ce se promet, kao i turisticka sezona opcenito, u najgorem slucaju izjednaciti s prošlogodišnjim.


Podijeli: Facebook Twiter