Premijere skate dokumentarnih filmova

S prošlogodišnje foto izložbe (D. ŠTIFANIĆ)
S prošlogodišnje foto izložbe (D. ŠTIFANIĆ)

Programom obilježenim hrvatskim i europskim premijerama pojedinih dokumentarnih skateboarding filmova i gostovanjem inozemnih autora, večeras i sutra u Fažani i Puli održat će se peto izdanje Vladimir skate film festivala, nezavisne skateboarding manifestacije koju organizira skateboard klub "August Šenoa" iz Fažane.

Skate scena, film i fotografija

Svrstavajući na dva dana Fažanu i Pulu u središte umjetničke skateboarding scene, ovaj festival predstavlja i potiče domaće i inozemne umjetnike čiji su izričaji usko vezani uz skate svjetonazore te pruža uvid u sve važne aktualnosti skate scene u području skate filma i fotografije. Šireći skateboarding komunikaciju, dokazuje kako je ona puno više od "guranja" daske s kotačima.

Kao i prošlih godina, i ove godine programsku koncepciju Festivala čine projekcije recentnih dokumentarnih filmova, skate videa i izložbe fotografija.

Festival počinje večeras u fažanskom caffe baru "Stara Fažana" u 19 sati otvorenjem izložbe fotografija Aymerica Nocusa, francuskog profesionalnog skejtera i fotografa, a nakon izložbe, od 20 sati, prikazat će se pet kratkometražnih skate filmova - "Headcleaner", "Oš jednog", "Kickflips over occupation", "Original Copy" i "Jönnek".

Sutra festival seli u Pulu. Program počinje u 19 sati u kinu Valli, gdje se otvara skupna izložba fotografija inozemnih skateboarding fotografa koji će i prisustvovati otvorenju. Izlažu Henry Kingsford (London), Richard Hart (San Francisco), Benjamin Deberdt (Pariz), Yoan Taillandier (Bordeaux) i Alexandre Pires (Pariz).

Hrvatska premijera u Puli

Nakon izložbe, u 20 sati u kinu slijedi hrvatska premijera dokumentarnog filma "Danger Dave" Philippea Petita, a u 22 sati u Galeriji Cvajner europska premijera filma "Domingo 2" Josha Robertsa. Druženje se u Galeriji Cvajner nastavlja od 23 sati na after partiju "Cardinal and friends".

Ovogodišnje izdanje Festivala zajedničkim su snagama realizirali Nikola Racan, Oleg Morović i Marko Zubak. Oleg Morović zaslužan je za vizualni identitet festivala i postavke izložbi, dok su Nikola Racan i Marko Zubak programski postavili manifestaciju. Festival podupiru Istarska županija, Grad Pula, TZ Općine Fažana, Pula Film Festival/Kino Valli, Galerija Cvajner, Magenta skateboards i Na konju smo, a medijski partneri su Live skateboard media, Grey skateboard magazine i Free skateboard magazine. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter