Premijera Severininog "istarskog" spota

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Severinin spot za pjesmu "Haljinica boje lila", koji je pocetkom lipnja snimala na Brijunima i u Vodnjanu, bit ce u ponedjeljak premijerno prikazan u emisiji HTV-a "Dobro jutro, Hrvatska".

Ovaj spot za pjesmu s posljednjeg Severininog albuma "Zdravo Marijo", režirao je Darko Drinovac koji je s njom suradivao i na posljednjem videospotu za pjesmu "Gade". U videobroju, u kojem naravno prevladava lila boja, gostuje i hrvatski glumac Robert Kurbaša koji sa Severinom izmjenjuje nježnosti na pješcanoj plaži na Brijunima uz romanticni zalazak sunca.

Osim u istarskom nacionalnom parku, spot je sniman i u Vodnjanu u glavnoj Trgovackoj ulici te u vili Casa Rosina. Redatelj Darko Drinovac prigodom snimanja spota izjavio je za naš list da za kulisu nije slucajno odabrao baš Vodnjan.

- Mislim da je vodnjanska Trgovacka ulica najljepša ulica. Zapravo, vidio sam scene iz dokumentarnog filma "La strada" mog prijatelja Damira Cucica koji je upravo zbog ove ulice snimio film. To mi se jako dopalo, a kasnije sam i privatno bio u Vodnjanu tako da sam nakon svega videnog odlucio ovdje smjestiti radnju spota. Ideja je bila da to bude jedna talijanska, odnosno istarska prica koja pomalo podsjeca na Fellinijeve filmove: malo nadrealno, ali unutar ovih gabarita. Ova ulica je odlicna jer je dugacka i izgleda nestvarno, kazao Drinovac.

Za potrebe spota, u glavnoj vodnjanskoj ulici tada je bilo obješeno više od stotinu svilenih potkošulja, majica i haljinica, naravno, lila boje, a "scenografiju" je cinilo i 20-ak ovcica koje su prošetale Trgovackom ulicom. Zanimljivo je da se u spotu pojavljuje i desetogodišnji djecak Raul Križanac iz Vodnjana, ciji je zadatak bio sa starinskim biciklom proci Trgovackom ulicom.


Podijeli: Facebook Twiter