Premijera "Salome" krajem mjeseca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Premijera predstave "Saloma" prema motivima Oscara Wildea i u režiji Damira Zlatara Freya najavljena je za kraj veljace u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula. Ta medunarodna koprodukcija u suradnji s Narodnim pozorištem Tuzle na pulske ce daske stici 27. veljace, a igrat ce i 28. veljace te prva tri dana ožujka.

Osim režije, Frey potpisuje i koreografiju te je, uz Matiju Vuicu, zadužen za kostimografiju. Dramaturginja je Željka Udovicic, autor glazbe Darko Hajsek, a za oblikovanje svjetla pobrinut ce se Raffaele Cavarra. U predstavi ce igrati Helena Minic, Marinko Leš, Leonora Surian, Boris Balta, Lana Gojak i drugi.

Hrvatska koncertna premijera medunarodnog glazbenog ansambla koji predvodi Tamara Obrovac i koji nosi naziv IstraIrska - IstriaIreland ensemble, održat ce se u INK-u na Valentinovo, dakle 14. veljace, u 20 sati. Ovaj novi projekt sastavljen je od hrvatskih, irskih i slovenskih glazbenika, a na glazbenom ce repertoaru imati autorske skladbe clanova ansambla, te obrade tradicionalnih pjesama. Nakon nekoliko koncerata u Irskoj, ovim koncertom predstavljaju se prvi put u Hrvatskoj.

Arijana Culina ce sa svojom monodramom "Za Europu spremni" u INK-u gostovati 6. veljace u 20 sati. "Za Europu spremni" naziv je istoimene Culinine zbirke satiricnih kolumni koju je poznata splitska glumica i spisateljica prekrojila u monodramu koju izvodi sama.

Tijekom veljace na repertoaru INK-a naci ce se i predstava za djecu "Krava Ružica" Andri Beyeler, u režiji Ivice Šimica. U predstavi zagrebackog kazališta Mala scena, koja ce gostovati 9. i 10. veljace u 9.30 i 11 sati, glume Nera Stipicevic i Ana Majhenic.


Podijeli: Facebook Twiter