Premijera psihološkog trilera "Svjedočanstvo"

Scena iz filma "Svjedočanstvo"
Scena iz filma "Svjedočanstvo"

Maksimilijan Rafaeli mlad je čovjek koji živi u zapuštenoj kući svojih pokojnih roditelja. Godine provodi u samoći, s molitvom na usnama - uz trunčicu nade kako će ih jednom ponovo susresti. Nitko se nije odazivao njegovim molitvama - sve do jedne noći u kojoj upoznaje grozomorno svjedočanstvo, a koje još od vremena Adama luta ovim svijetom.

Početak je to kratkometražnog filma "Svjedočanstvo" koji je ovih dana završila snimati ekipa Porečana predvođena mladim redateljem Gordanom Gregurovićem. Film će premijerno biti prikazan u ponedjeljak, 10. studenog, u 20 sati u porečkom kinu.

Gregurović je u Poreču poznat kao glumac-amater i pjevač, režirao je i nekoliko humorističnih kazališnih predstava ("Divojke za ženidbu", "Jure i Frane puni rakije delaju porkarije" i "Ja"), a sada se okušao i u režiji filmskog psihološkog trilera. Scenarist filma je Zoran Antičević, također mladi Porečan, ali i ni on nije nepoznat - nedavno je izdao već treću knjigu, roman "Evanđelije tame", a ovo mu je drugi kratkometražni film.

I glumačko-producentska ekipa porečkog je potpisa. U filmu glume Glen Stelko, Damir Miloš i Marcel Muhvić, a statiraju Denis Mikatović Jugovac i Ronald Brzak. Produkciju potpisuje Studio Brzak, glazbu Mirsad Lutvica, a visažistkinja i kostimografkinja je Valentina Žužić.

Inače trailer filma, za kojeg autori kažu da je "prožet intrigantnom simbolikom čije je tumačenje već stoljećima spona između nametljive prošlosti i konzumerističke sadašnjosti", može se pogledati i na YouTubeu (Film "Svjedočanstvo"). (G. P.)


Podijeli: Facebook Twiter