Premijera predstave "Doručak šampiona"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U koprodukciji s BITEF teatrom iz Beograda, Kazelište Ulysses najavljuje novu ovosezonsku predstavu "Doručak šampiona" u režiji Aleksandra Švabića, koja će se premijerno održati 

u subotu 12. kolovoza u Tvrđavi Minor na Malom Brijunu, a pretpremijerno večeras.

Glavnu ulogu tumači proslavljeni glumac Slavko Štimac, a uz njega nastupaju Lucija Šerbedžija, Jerko Marčić, Dejan Dedić i Katarina Bistrović-Darvaš.

Režiser je mladi Puljanin Aleksandar Švabić, a to mu je drugi put da režira u ovome teatru. Dramaturgiju potpisuje Nataša Rajković, koja  za ovaj kazališni projekt kaže: "Doručak šampiona" autorski je projekt tima koji je okupio različite autore iz različitih umjetničkih područja oko jedne osobe. Osobe koja nam je poznata posredno ili neposredno jer smo za nju čuli, o njoj čitali, za nju navijali ili o njoj slušali. Poznati ljudi često nam se čine bližima nego što uistinu jesu, pa njihove osobnosti ponekad podrazumijevamo čak više nego vlastite. Lako zaključujemo o njihovim manama i vrlinama, lako zaključujemo o njihovim životima, razlozima i odlukama, lako umišljamo da znamo ono što samo pretpostavljamo. U tom se smislu svaka poznata osoba, bila ona sportaš ili glumica u našim interpretacijama već pretvorila u fiktivni lik koji smo opisali sami, a njegov ili njezin život postala je priča koju smo sami napisali i sami je sebi pričamo. Pa tako o drugima pričamo priče u različitim žanrovima, radeći od njihovih života male drame ili komedije, ili velike tragedije, sve u ovisnosti od naših iskustava. Pričati priču ionako možemo samo o drugima, o njihovim životima, jer jedan drugome život svjedočimo. Svoje pak životne priče tek živimo, još uvijek živimo. I ostaje nam da se nadamo da će svjedoci naših života pokušati biti blagi i preslagivati činjenice i događaje naših života u tonovima boja koje volimo, kao i izgovarati one naše rečenice koje bi i sami bez srama ponovili. Time smo se vodili radeći predstavu inspiriranu stvarnom osobom, jednim od najvećih šampiona naše sportske povijesti, znajući da ćemo na kraju stvoriti fiktivni lik u koji će biti moguće povjerovati, a da svi na kraju znamo da to nije on, nego naša priča o nekom drugom."

Glazbu potpisuje Damir Urban, scenografiju Davor Sanvincenti, scenski pokret Staša Zurovac, kostimografiju Maria Marković, oblikovanje svjetla Andrej Hadinjak, a oblikovanje zvuka Davor Rocco.

Predstava je na repertoaru do 16. kolovoza. Ulaznice je moguće kupiti na recepciji Nacionalnog parka Brijuni u Fažani, putem internetske stranice kazališta Ulysses te na prodajnim mjestima Eventima. Brod iz Fažane za Mali Brijun polazi u 20.30 sati. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter