Premijera mjuzikla o Susan Boyle

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Premijeru komicnog mjuzikla o škotskoj Pepeljuzi Susan Boyle, koju je njezin raskošni glas otkriven na natjecanju Talent Show preko noci ucinio planetarno popularnom, publika je u Newcastleu pozdravila ovacijama i povicima "Susan, volimo te", a dvije pjesme otpjevala je sama Boyle na kraju predstave.

Za Boyle je nastup u utorak navecer bio prvi u Velikoj Britaniji nakon rujna 2010., kada je ta katolicka vjernica pjevala pred Papom.

Njezinu ulogu u mjuziklu tumaci glumica Elaine Smith, uz Alana McHugha suautorica mjuzikla, a vrhunac veceri je pojava Susan koja je na kraju spektakla otpjevala "I Dreamed A Dream" iz mjuzikla "Jadnici", pjesmu kojom se natjecala 2009. i oduševila žiri.

Komicni mjuzikl obrada je bajke o Pepeljuzi jer je Boyle kci irskih useljenika, odrasla u obitelji s desetero djece kojoj su se u školi rugali zbog blage mentalne zaostalosti, a ona se tješila pjesmom.

Do prije tri godine, Boyle koja još živi u Blackburnu u Škotskoj gdje je odrasla, bila je stara cura i nastupala je samo u crkvenom zboru, na misi ili pubu. Sve se promijenilo njezinim sudjelovanjem u "TalentShowu". Njezin je nastup na natjecanju putem YouTubea odgledalo 500 milijuna ljudi, a tri albuma je prodala u 16 milijuna primjeraka.

Nakon Newcastlea mjuzikl ce na turneju po Velikoj Britaniji, a zatim u Europu, Kandu, SAD i Australiju.


Podijeli: Facebook Twiter