Premijera komedije "Večer s ubojstvom"

S probe predstave: Toni Lazarić, Ivan Hanžek, Đulijeta Opačak, Katarina Hanžek, Meri Hanžek i Davor Hačić
S probe predstave: Toni Lazarić, Ivan Hanžek, Đulijeta Opačak, Katarina Hanžek, Meri Hanžek i Davor Hačić

U subotu, 9. travnja u 19 sati u novigradskoj kino dvorani održat će se premijera komedije, u dva čina, "Večer s ubojstvom". U kino dvorani će glumiti Novigrađani: Davor Hačić, Meri Hanžek, Toni Lazarić, Katarina Hanžek, Đulijeta Opačak i Ivan Hanžek, a režiju potpisuje Aleksandra Krt. Predstavu priređuje Udruga za promicanje kreativnih aktivnosti "Error" koja poziva sumještane da se dođu nasmijati jer će biti ubojito dobro. Ulaz na predstavu je besplatan.

Prije dvije godine se ova družina, iz dramske sekcije "Rotonda" KUD-a Dajla, predstavila komedijom u tri čina "Bonig-Boing". Nakon nastupa na Smotri amaterskih kazališta u Rijeci izborili su nastup na državnom festivalu u Šibeniku i Festivalu amaterskog kazališnog stvaralaštva u Županji.

U subotu se predstavljaju svojom adaptacijom talijanske predstave "Serata omicidio" autora Giuseppea Sorgija. U originalnoj verziji kazališni je tekst prvi put uprizoren 2011. godine, a radnja se odvija u stanu mlade djevojke kojoj nenajavljeno dođu u posjet mnogi gosti. Samo dan ranije je najavljeno, putem interneta, ubojstvo u tom stanu. U obavijesti ubojice stoji datum, vrijeme i mjesto ubojstva. Predstava počinje kao kriminalistička, a potom se preoblikuje u komediju. Talijanski mediji su pisali kako se u predstavi mogu naći aluzije na nekoliko djela Agathe Christie. (P. G.)


Podijeli: Facebook Twiter