Premijera iznenadila ostavka Čavlović Smiljanec

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Premijera Zorana Milanovića je jučerašnja ostavka ravnateljice Porezne uprave Nade Čavlović Smiljanec iznenadila,
a ona je, kako je ocijenio danas u Čakovcu, "svoj posao radila vrlo žestoko"
 
Premijer je za današnje proslave 1. svibnja u Čakovcu najavio je da će se za njezin slučaj osobno zaintereisirati i postaviti neka pitanja jer je" ona ipak druga osoba Ministarstva financija".
 
Komentirajući medijske navode da je u ratu s ministrom financija Slavkom Linićem, izjavio je da ne može biti u ratu s ni jednim ministrom, ni oni s njime, "jer ako do toga dođe ministar odlazi".
 
Za slučaj Šegon pak je ponovio kako se on našao u sukobu interesa pa je odluka da mora otići isključivo politička i premijerova.
 
"Ma da si nobelovac, a za vrijeme svojeg mandata s pozicije moći dobiješ kredit u državnoj razvojnoj banci koji ti u tom trenutku ne pripada, onda iz moje vlade moraš ići van jer nisi nikakva žrtva" rekao je Milanović.
 
"Ako se to u buduće dogodi, a nadam se da neće, očekujem da nadležni ministar to riješi u roku od 15 minuta da se ja ne moram u to uplitat" rekao je. Za Ministarstvo financija je rekao kako to mora biti tijelo u koje građani vjeruju, u kojoj je red i u kojoj ljudima ne pada na pamet koristiti se određenim pogodnostima.
 
Najavio je kako će Vlada dati inicijativu istražnim tijelima da se "raskopa zašto se u proteklih 20 godina toleriralo neplaćanje poreza. "Tko je kriv zašto smo se našli u toj situaciji, tko je dopuštao da neki prviredni subjekti ne plaćaju poreze", upitao se premijer.
 
Objašnjavajući zašto je na 1. svibanj posjetio Čakovec rekao je kako je to jedan od vodećih gradova u Hrvatskoj u kojem je već dugi niz godina na vlasti SDP i da se rezultati vide. Poručio je kako će država lokalnoj samoupravi prepustiti objekte i sve ono što državi ne treba, a jedinice lokalne samouprave trebaju gledati što će s time raditi. (Hina) 

Podijeli: Facebook Twiter