Premijera i hrvatska praizvedba "Casti"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatskom praizvedbom i premijerom predstave "Cast" Joanne Murray-Smith u režiji Ivice Šimica otvorena je u subotu navecer nova kazališna sezona u Istarskom narodnom kazalištu.

Kazališna prica o casti, ispricanu kroz ljubavni trokut u kojem muž ostavlja suprugu zbog mlade žene, uprizorena je u pravom scenskom ringu na Maloj sceni INK-a. Pulska publika - a gledalište je bilo puno - ispratila ju je ovacijama.

U gledalištu su bili Vitomira Loncar i Buga Marija Loncar, supruga i kci redatelja Šimica, a vidjeli smo i Ronalda Brausa, istarskog dožupana Vedrana Grubišica...



U ulozi Honor nastupila je fantasticna Mirela Brekalo-Popovic, njenog supruga Georgea tumaci Zoran Gogic, Helena Minic je Claudia, a Lana Gojak igra kci Sophie.

"Cast" - literarno snažan tekst suvremene australske dramaticarke J. Murray-Smith dobio je prestižnu australsku nagradu Victorian Premier's Literary Award za najbolju dramu - na hrvatski je prevela Maja Oršic Magdic.

Scenografkinja predstave iz produkcije INK-a je Dinka Jericevic, a kostimografkinja Marinela Jeromela. Autor glazbe je Igor Karlic, oblikovatelj svjetla Dario Družeta, a jezicna savjetnica ?urda Škavic.

Premijerna publika i glumci družili su se na domjenku nakon predstave u foajeu INK-a. Predstava igra svake veceri od 3. do 6. listopada s pocetkom u 20 sati.


Podijeli: Facebook Twiter