Premijera Hobita: Wellington pretvoren u Međuzemlje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tisuće osoba žurilo je u srijedu u središte Wellingtona, privremeno pretvoreno u "Međuzemlje", za svjetsku premijeru filma "Hobit: Neočekivano putovanje", prvi nastavak trilogije snimljene na Novom Zelandu.

Voditelji nacionalnog radija obraćali su se slušateljima na jeziku Elfa, novine su čitateljima darovale postere Hobita a kipovi likova iz Tolkienove sage ukrašavali su ulice glavnog grada. Obožavatelji, odjeveni u junake knjige adaptirane za veliki ekran u režiji Novozelanđanina Petera Jacksona, pozdravljali su dolazak na crveni tepih Cate Blanchett i Elijaha Wooda.

Glavnu ulogu Bilba Bagginsa u filmu tumači britanski glumac Martin Freeman, poznat iz serije Sherlock u kojoj tumači dr. Watsona. Blanchett se u filmu pojavljuje u ulozi Galadriel, a Wood je Frodo Baggins. Osim njih premijeri filma su nazočili i drugi glavni glumci, Andy Serkis koji glumi Golluma, te Hugo Weaving koji glumi Elronda - nije se pojavio jedino Ian McKellen koji glumi čarobnjaka Gandalfa.

"Dvije godine potpuno smo usredotočeni na film, nastojali smo da ništa ne otkrijemo. Snimanje je gotovo i 100.000 osoba dolazi na premijeru. To je kao da vam se svijet prevrne naopačke", kazao je redatelj Jackson.

Glavni grad preimenovao se za tu prigodu u Međuzemlje, svijet koji je stvorio britanski pisac J.R.R. Tolkien 30-ih godina prošlog stoljeća. Prvi nastavak počet će se u redovitoj distribuciji prikazivati u prosincu, u Hrvatskoj 13. prosinca, drugi godinu dana kasnije, a treći u srpnju 2014. (Hina/AFP)


Podijeli: Facebook Twiter