Premijer: Viši koeficijenti su moja inicijativa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Premijer Zoran Milanović rekao je danas da je prošlotjedno povećanje koeficijenata za dužnosnike nekoliko državnih zavoda, koje je podiglo mnogo prašine, učinjeno na njegovu inicijativu, jer treba adekvatno vrednovati rad najodgovornijih ljudi u javnom sektoru koji raspolažu i upravljaju velikim proračunima, neki od njih i s 19 milijardi kuna, a ne mogu primati bonuse i posebne nagrade.

- Svim licemjerima koji su se na to okomili ponavljam - puno veći broj koeficijenata je snižen nego što je povećan, puno je više novaca ušteđeno nego što je potrošeno, a te su plaće i dalje niže od plaća nekih saborskih zastupnika iz opozicije koji su to zlurado komentirali, rekao je Milanović na sjednici Vlade.

Korigirani su koeficijenti koji su bili niži nego što bi trebali biti s obzirom na ozbiljnost posla, istaknuo je Milanović.

Dodao je da se s time čak predugo čekalo, te ustvrdio da mu je drago što povećanje koeficijenata za nekoliko dužnosnika nije bilo na istoj sjednici na kojoj su neki drugi koeficijenti snižavani jer Vlada neće prikrivati takve poteze, niti će pristati na "tu vrstu galame i populizma". (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter