Premijer sarajevskog kantona podnio ostavku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Manja skupina prosvjednika, koja je tijekom poslijepodnevnih sati u Sarajevu blokirala promet ispred zgrade predsjedništva Bosne i Hercegovine, nešto prije 20 sati počela se razilaziti nakon što je ostavku podnio predsjednik vlade Sarajevske županije Suad Zeljković.

On je medijima kazao kako ostavku podnosi ne zbog zahtjeva prosvjednika, nego zbog toga što je izgubio potporu i u županijskom odboru Stranke demokratske akcije (SDA). "Već od sutra oni i svi drugi koji žele legalno pljačkati mogu početi graditi sretniju budućnost Sarajeva", izjavio je ironično Zeljković.

Prosvjednici su pred zgradom predsjedništva BiH uzvikivali i zahtjeve za ostavkom vlade Federacije BiH, no na tome nisu ustrajali.

U večernjim satima razišli su se i prosvjednici u Bihaću, koji su također tražili ostavku županijskog premijera Hamdije Lipovače. U izjavi koju je u subotu prenijela sarajevska komercijalna televizija TV 1, Lipovača je kazao da ostavku ne kani podnositi, dodajući kako će se s predstavnicima prosvjednika sastati u ponedjeljak kako bi razgovarali o postavljenim zahtjevima.

Predsjednici vlada tuzlanske i zeničko-dobojske županije ostavke su podnijeli već u petak nakon nasilja koje je izbilo u Tuzli i Zenici. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter