Premijer podnio ostavku zbog tragedije u Rigi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Latvijski premijer Valdis Dombrovskis podnio je u srijedu ostavku zbog tragedije u supermarketu Maxima u Rigi gdje su poginule 54 osobe u urušavanju krova i zida, javljaju latvijski mediji.

Dombrovskis je izvijestio novinare o svojoj odluci nakon sastanka s latvijskim predsjednikom Andrisom Berzinsom. Premijer je izjavio da preuzima političku odgovornost za to što se dogodilo.

- Objavljujem ostavku na dužnost premijera i preuzimam političku odgovornost za tragediju, rekao je Dombrovskis novinarima.

Zid i krov supermarketa Maxima urušili su se 21. studenoga, a pod ruševinama su ostali deseci ljudi. Po posljednjim podacima, poginule su 54 osobe, a četrdesetak je ozlijeđeno. Točan uzrok urušavanja još uvijek nije poznat.

To je najteža katastrofa koja je zadesila ovu baltičku zemlju s dva milijuna stanovnika otkad je prije dvadeset godina proglasila neovisnost od bivšeg SSSR-a.

Valdis Dombrovskis (42), čelnik koalicije desnog centra Jedinstvo, na dužnosti je bio od ožujka 2009. i najdugovječniji je latvijski premijer od neovisnosti. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter