Premijer Plenković danas u Poreču, Umagu i Savudriji


Premijer Andrej Plenković posjetit će danas Poreč, Umag i Savudriju, priopćeno je iz Vladinog Ureda za odnose s javnošću.

Plenković će se u Poreču sastati s biskupom porečkim i pulskim Draženom Kutlešom i predstavnicima Porečke i Pulske biskupije, a nakon sastanka će Plenković i Kutleša potpisati ugovor o darovanju nekretnine u Puli, Vile Idole, Porečkoj i Pulskoj biskupiji, u svrhu smještaja Biskupijskih ureda. Nakon toga će razgovarati s gradonačelnikom Poreča Lorisom Peršurićem i zamjenicom župana Istarske županije Sandrom Ćakić Kuhar.

U Umagu će se premijer sastati s gradonačelnikom Vilijem Bassaneseom te s predstavnicima Ceha za ribarstvo i akvakulturu Obrtničke komore Istarske županije i Udruge Mare Croaticum. Nakon toga Plenković odlazi u Savudriju gdje će se kod Ribarskog mola susresti s ribarima.

Uz predsjednika vlade bit će ministar državne imovine Goran Marić, a u Umagu će im se pridružiti ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, priopćeno je iz Vladinog Ureda za odnose s javnošću. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter