Premijer Milanović čestitao Međunarodni dan žena

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik Vlade Zoran Milanović čestitao je u subotu hrvatskim građankama Međunarodni dan žena, a u čestitki je, uz ostalo, istaknuo da je osiguravanjem veće zastupljenost žena na izbornim listama, potvrđena važna uloga države u unaprjeđenju položaja žena.

"Međunarodni dan žena spomen je na sve odlučne i hrabre žene i njihovu ustrajnu borbu za poboljšanje položaja žena u društvu. Spomen je na povijesnu težnju prema ostvarenju elementarnih ljudskih prava koja bi u svakoj uljuđenoj i osviještenoj sredini jednako i bez iznimke morala pripadati ženama kao i muškarcima. Iako živimo u vremenima u kojima žene sudjeluju u svim sferama i segmentima socijalnog, kulturnog, političkog i gospodarskog života, napravili smo dodatni iskorak izmjenama izbornog zakona. Osiguravajući veću zastupljenost žena na izbornim listama, potvrdili smo važnu ulogu države u unaprjeđenju položaja žena koja zakonodavnim putem osigurava rodnu ravnopravnost i omogućuje što ravnomjerniju zastupljenost na svim, pa i najvišim pozicijama odlučivanja. Jednako važnima smatramo, i zato ih dosljedno osiguravamo, mehanizme za sprječavanje još uvijek prisutnih kršenja prava žena", navodi se u čestitki.

"Svojim svakodnevnim primjerom i ponašanjem, Vlada Republike Hrvatske nastavlja djelovati na podizanju svijesti o iznimno važnoj ulozi žene u društvu, nastojeći da sve ono što je o pravima žena u zakonima zapisano ili u prigodnim govorima izrečeno, u cijelosti zaživi i postane stvarnom i neopozivom društvenom stečevinom. U ime Vlade Republike Hrvatske i svoje osobno, čestitam vam Međunarodni dan žena!, stoji na kraju čestitke premijera Milanovića u povodu Međunarodnog dana žena. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter