Premijer liga za prvaka: Porečani naplatili dug

Rudolf Čužić postigao je pobjednički pogodak (J. PREKALJ)
Rudolf Čužić postigao je pobjednički pogodak (J. PREKALJ)

Rukometaši Poreča uspjeli su večeras u petom kolu Lige za prvaka u Karlovcu pobijediti domaćina i tako naplatiti dugove, s obzirom da su ih karlovački rukometaši pobijedili na njihovom parketu na otvaranju ove elitne skupine hrvatskog rukometa.

Doduše, nisu uspjeli Porečani slaviti s dva zgoditka razlike koliko su Karlovčani imali na kraju utakmice u Žatiki, ali su se s ova dva boda vratili u igru čak i za drugo mjesto na kraju lige.

Uz dosta izmjena u vodstvu, Karlovac u prvom poluvremenu ni u jednom trenutku nije imao više od gola prednosti, dok je Poreč u tri navrata nakon 15. minute igre vodio s dva zgoditka. Zadnji put upravo pri kraju, kad su u završne dvije minute nakon zadnjeg vodstva Karlovčana (12:11) Vedran Mataija s dva i David Miličević s jednim pogotkom odveli svoju momčad na odmor s ugodnom prednošću.

Počeli su Porečani s obranom 6-0, ali su polovicom prvog dijela prešli na 5-1 s isturenim Mataijom. Upravo je Mataija predvodio porečke rukometaše u prvom poluvremenu s pet golova iz šest pokušaja, a pratio ga je i Tim Thoss (3/3). Ilija Lovrinović je u prvih 30 minuta dobio veliku minutažu, krenuo je kao starter na poziciji srednjeg vanjskog, a kad je kasnije u igru ušao Rudolf Čužić premjestio se na lijevog vanjskog odmarajući Miličevića.

Karlovac je nakratko, početkom drugog poluvremena ponovno preuzeo vodstvo (15:14), s obzirom da je u prve dvije i pol minute ostvario mini-seriju od 3:0 s dva iskorištena sedmerca. No, Poreč je ubrzo iznova pohvatao konce svoje igre i serijom 6:2 do 40. minute prvi put stekao tri gola prednosti (20:17).

Imali su potom Porečani u idućih desetak minuta čak pet prigoda otići na plus četiri, u dva navrata kad su imali igrača više, ali nisu uspjeli zahvaljujući odličnom Denisu Kariću na domaćim vratima.

I onda su se Karlovčani u završnih desetak minuta počeli sve više primicati i točno dvije minute do kraja stigli do prilike za poravnanje (25:26). Čorić je skrivio sedmerac, pritom bio isključen, no namjeru Luke Cindrića za poravnanje iz penala pročitao je Tomislav Sladoljev. Do kraja, premda s igračem manje Lovrinović i Čužić su pogocima sačuvali minimalnu prednost.

Utakmica 5. kola Lige za prvaka rukometaša. Karlovac - Poreč 27:28 (12:14). ŠSD Mladost. Gledatelja 350. Suci: Cindrić i Gonzurek (oba Osijek).

KARLOVAC: Prezelj (4+0), Karić (8+0), Glumac, Borozan, Cindrić 8 (1), Huljina 1, Ribar, M. Štrucelj 1, Rački 1, Smojver 4, Požega 4, D. Štrucelj, Hadrović 1, Obranović, Bačić 4, Batinić 3.

POREČ: Sladoljev (3+1), Cvitković (8+0), Ćosić 1, Mataija 6, Thoss 4, Čorić 2, Petrić, Čužić 3, Rađaković 3 (3), Lovrinović 3, Gruičić, Buvinić 1, Miličević 5.

Sedmerci: Karlovac 5 (4), Poreč 3 (3). Isključenja: Karlovac 4, Poreč 8 minuta. (K. KLARIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter