Premijer liga: Umažani se "utopili" u Karlovcu

Sedam golova bilo je premalo - Krunoslav Pahanić, Umag (M. MIJOŠEK)
Sedam golova bilo je premalo - Krunoslav Pahanić, Umag (M. MIJOŠEK)

Domaćini su krenuli silovito i poslije pet minuta poveli 3:0, a gostima je trebalo još manje da rezultat vrate na početak (8'). Učinili su to Gadža, Jerković i Jotić, nakon dobro obavljenog posla u obrani.

Do 14. minute igralo se "gol za gol", pri čemu su Karlovčani imali minimalnu prednost, a potom i 8:6. Međutim, Pahanić (2) te Jotić i Ravnić su se na isteku 20. minute pobrinuli za novo poravnanje (10:10). Sve do tri posljednje minute domaćini se nisu uspjeli odlijepiti (13:12), no pošlo im je to za rukom u samoj završnici kad su nepogrešivi bili Batinić, Perajica i Bačić. Time su ostvarili najveće vodstvo koja će im u nastavku olakšati zadaću na putu do bodova.

Za osam minuta nastavka Umažani su prepolovili zaostatak iz prve dionice (19:17), a mogli su i do novog izjednačenja da Prezelj nije obranio dva sedmerca "plavo-žutima". To kao da je dalo krila domaćoj momčadi.

U pet idućih minuta serijom 4:0 "bijeli" odmiču na šest golova razlike (23:17). Poslije zaustavljenih sedmeraca Prezelj je zaredao s novih šest obrana i svojim suigračima ulijevao sigurnost za uspješan epilog susreta. Završnicu su obilježili domaći strijelci Borozan i Batinić, čime se samo potvrdilo ono što se moglo i očekivati. Domaćini su suparnicima uzvratili za jesenski poraz.

Zaostali susret 19. kola Premijer lige rukometaša: Karlovac - Umag 31:24 (16:12). Školska dvorana Mladost. Gledatelja 400. Suci: Gubica i Milošević (oba Osijek).

KARLOVAC: Prezelj (9+2), Šnajder, Borozan 6, Ribar, Štrucelj 1, Domagoj Smojver, Perajica 4, Dominik Smojver 2, Požega 3, Huljina 1, Hadrović 1, Karić (3+0), Obranović, Bačić 6, Batinić 7 (5), Glumac.

UMAG: Milinković, Ravnić 1, Gadža 4, Lovrić, Vučko 1, Bošnjak 1, Jerković 5, Stapar 2, Modrušan (5+0), Pahanić 7, Beliga, Burnić (1+0), Merhar, Jotić 3.

Sedmerci: Karlovac 5 (5), Umag 7 (4). Isključenja: Karlovac 8, Umag 2 minute. (M. G.)


Podijeli: Facebook Twiter