Premijer liga: Umag - Zamet 28:22

Natko Merhar postigao je osam golova (M. MIJOŠEK)
Natko Merhar postigao je osam golova (M. MIJOŠEK)

Utakmica 25. kola Premijer lige rukometaša Premijer liga: Umag - Zamet 28:22 (13:10). Dvorana OŠ Marija i Lina. Suci: Klapež i Pervan (oba Trilj).

UMAG: Milinković, Ravnić 2, Gadža 6, Lovrić 1, Vučko, Bošnjak 1, Jerković 2, Stapar 3, Vukotić, Modrušan (15), Pahanić 3 (1), Beliga, Đukes 1, Burnić, Merhar 8, Jotić 1.

ZAMET: Đurica (4+2), Vučko 1, Klić, Mrakovčić 4, Černeka 4, Uzelac 1, Lončarić 3 (1), Stipčić 2, Jurić-Grgić 3, Slavić (9), Kovačević 2, Juričić, Valković 1, Golik 1, Majić.

Sedmerci: Umag 3 (1), Zamet 2 (1). Isključenja: Umag 10, Zamet 12 minuta.

Da će to biti tvrd ogled tradicionalnih rivala, pokazale su prve minute odmjeravanja snaga. Kako su se gosti postavili u uvodnom dijelu utakmice, davalo je naslutiti da se ne odriču mogućnosti da uzvrate suparniku za jesenski poraz.

Desetak prvih minuta igralo se čvrsto u obrambenim formacijama, pri čemu su domaćini u dva navrata imali dva gola prednosti. Gosti su uspjeli smanjiti na 4:3, a da prvi put nisu stigli do vodstva, u najvećoj mjeri je zaslužan hladnokrvni čuvar umaške mreže Diego Modrušan. Zaustavio je nekoliko teških lopti, među kojima i "zicer" D. Vučka, što je bilo dovoljno za rezultatski odmak na "plus 4" nakon 16 minuta igre (10:6).

S nekoliko neuspješnih napada domaćini su propustili povećati prednost i tako si osigurati mirniji nastavak. No, ono što su propustili u drugom dijelu prvog poluvremena u prvim su minutama drugog dobrano nadoknadili. Za samo pet minuta načinili su seriju 5:0, uz isto toliko Modrušanovih obrana. Za goste je ta prednost domaćina (18:10) bio veliki "minus", ali ne i znak njihove predaje.

Štoviše, Zamećani su se pribrali, posebice po ulasku Marina Đurice koji najavljuje svoju rolu obranama dvaju sedmeraca u 43. minuti, nastavljajući uspješnošću u čuvanju gostujuće mreže. No, u svom nastojanju da poprave dotadašnji zaostatak imali su nerješivu enigmu u Natku Merharu koji je svojim pogocima nagnao publiku na pljesak i skandiranje. Zasigurno će družina Marina Miškovića pamtiti virtuoznog Zadranina koji je od devet pokušaja osam puta zatresao Zametovu mrežu. Bio je to kraj nadama gostujuće momčadi u povoljniji ishod. (M. GAVRAN)


Podijeli: Facebook Twiter