Premijer liga: Umag – Marina Kaštela 22:19

Ante Gadža (M. MIJOŠEK)
Ante Gadža (M. MIJOŠEK)

Sportska dvorana OŠ Marija i Lina. Gledatelja 600. Suci:M. Lovrić (Zagreb) i Tanasić (Dugo Selo).

UMAG: Milinković, Jakupović, Ravnić, Gadža 2, Lovrić 2, Vučko, Bošnjak 2, Jerković 3, Stapar 2, Vukotić, Modrušan (13+0), Pahanić 6 (1), Beliga, Burnić (9+0), Merhar 5, Jotić.

MARINA KAŠTELA: Pepur, Ilić 3, Šindik 1, Markota 2, Vukić, Dželalija 1, Olivari, Bužančić, Bujas 2 (2), Galić (11+3), Pavić, Jukić 7, Milković, Družijanić, Ivanišević 2, Sakić 1.  

Sedmerci: Umag 4 (1), Marina Kaštela 2 (2). Isključenja: Umag 4 minute, Marina Kaštela 16 minuta.

Prije početka utakmice predsjednik umaškog kluba je prigodan dar uručio vrataru Diegu Modrušanu koji je nedavno položio pravosudni ispit čime je stekao zvanje odvjetnika, te pokazao da fakultetsko obrazovanje i sport mogu "ruku pod ruku".

Umažani nastavljaju s domaćim uspjesima, ali do ove pobjede su došli nikad teže, nakon blijedog izdanja u prvom, te igre znatno sadržajnije i učinkovitije igre u nastavku. Sjajno je rolu po ulasku u igru (46') imao domaći vratar Elvedin Burnić koji je nakon odličnih obrana Diega Modrušana nastavio tu nisku i prometnuo se u junaka.  

Prvu četvrtinu domaćini nisu otvorili kako su kanili, jer su gosti već u početnoj minuti preko Ilića najavili da na ovo gostovanje nisu došli bez ambicija, štoviše čvrstom su igrom u obrani zatvarali sve prilaze svojim vratima.

Takav način igre, uz silno htijenje umaške momčadi u napadu nije donio ploda. Izostala je učinkovitost, jer je mladi Galić u nekoliko navrata odlično reagirao. Igralo se gol za gol, uz napomenu da su gosti stalno bili u minimalnoj prednosti koje su Umažani sustizali.

Bili su "plavo-žuti" u prilici poslije tri izjednačenja, u 12 minuti doći do prve prednosti, no sedmerac Gadže je zaustavio Galić, a potom je "pobrao" i odbijanac istog igrača domaćih.

Dvostrukom je obranom vratar gostiju obeshrabrio suparničke napadače koji su se sve rjeđe odlučivali zapucati prema golu, To su pokušavali nadomjestiti individualnim pokušajima, no najčešće bi te lopte završavale pored okvira gola, a one što su išle ka mreži branio bi Jure Galić.

On je u prvoj dionici imao devet odličnih reakcija, u 28 minuti ponovno dvostruku obranu tako da je njegova momčad stekla prednost od dva pogotka. Na drugoj strani bilježimo šest Modrušanovih obrana, ali i slab učinak domaćih strijelaca, što ilustrira rezultat u prvom dijelu susreta.

Presliku početka utakmice vidjeli smo u prvoj minuti nastavka, no taj dvoboj Modrušana i Ilića završio je vrsnom reakcijom domaćeg vratara. U slijedećem naletu Bošnjak je zaustavljen na crti, a sa 7 metara siguran je bio Pahanić.

Protuudar Kaštelna završio je u "bloku" domaćina, a u brzom naletu Pahanić postiže novi gol. Dvije minute kasnije na Bošnjaku je načinjen prekršaj i suđen je novi sedmerac, ali ovaj puta Galić je nadmudrio Pahanića i ukrotio ne baš osobito jaku loptu.

Ipak, su u 36. minuti Umažani došli do prve prednosti (10:9) nakon Modrušanove obrane i sjajne parabole za kontru Merharu koji "diže" publiku na noge. Potom su "plavo-žuti" igrali minutu bez dvojice igrača, ali su nedugo potom preko Merhara u 40. minuti došli do novog vodstva (11:10).

U pet narednih minuta s obje strane postignut je po jedan gol, a onda smo na nove čekali pune minute. Dalekometno je pogodio Gadža, a onda s dvije obrane se iskazao vratar Burnić. Brzopotezno su se tresle potom mreže, ali bi gosti uglavnom "poništvali" prednost domaćina.

Iznova se sa dvije obrane u jednom napadu istaknuo Elvedin Burnić, da bi tek u trećem pokušaju gosti zatresli mrežu za novo izjednačenje - 16:16 (52'). U tri su naredne minute Umažani načinili najveći rezultatski "iskorak" - 19:16 golovima Pahanića, Merhara i Lovrića, uz bravure Burnića. Potom su domaćini svoje vodstvo u samoj završnici povećali na "+4" koje je Jukić neznatno umanjio s dva gola u samoj završnici koju je zaključio Burnić devetom obranom u posljednjim sekundama. (M. GAVRAN)     

 


Podijeli: Facebook Twiter