Premijer liga: Škura bura otpuhala Umažane

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Utakmica 13. kola Premijer lige rukometaša: Zamet - Umag 28:20 (13:8). Dvorana na Zametu. Gledatelja 300. Suci: Gubica (Petrijevci) i Milošević (Osijek).

ZAMET: Đurica, Islamović, Hrvatin 3, Černeka 9 (5), Uzelac, Lončarić 6, Stipčić 1, Stojanović 4, Glavaš, Juričić, Kovačević 2, Golik, Jelušić, Slavić, Valković 3, Mrakovčić.

UMAG: Sorić, Ružić, Ravnić 1, Sever 1, Maros, Petričević 1, Bošnjak 3, Didić, Stapar, Matanović 12 (7), Milinković, Ćosić, Punda 2, Burnić, Gorenac, Horozović.

Isključenja: Zamet 4, Umag 10 minuta. Sedmerci: Zamet 6 (5), Umag 7 (7).

Borbena igra rukometaša Zameta je u susjedskom derbiju kao kvarnerska ledena škura bura otpuhala otpor gostiju iz Umaga u tradicionalnom susjedskom derbiju, koji je danas bio važniji jer su igrale momčadi koje su dijelile treće mjesto na ljestvici. Silno motivirani Riječani, čeličnom su obranom davali obilježje derbiju posljednjeg kola prvog dijela Premijer lige nagrađujući na koncu najvjernije simpatizere koji su ih došli bodriti prkoseći nevremenu.

Zamećani su od prvih sekundi "isukali kandže" u obrani, zonama 4-2 i 5-1, koje su obilovale agresivnošću, dezorijentirali su istarski napad. Kvalitetnim Umažanima je trebalo skoro šest minuta kako bi svladali izvrsnog Slavića. Sve se to naravno reflektiralo na semaforu, domaćini su vodili od samog početka. Osokoljeni odličnim učinkom u obrani Zamećani su na poluvremenu vodili 13:8, pri čemu su u dva navrata poentirali s igračem manje.

U nastavku je stigla umaška reakcija, Kozalčanin u "Umagu" Vlado Matanović svojim je već osmim golom smanjio na 15:12.

U pravi tren Dario Černeka je ljevicom opet poveo ekipu i dvama golovima povisio na 19:13 u 40. minuti. U 45. minuti Valković je pogodio za 22:14 i Zamećani su sigurno jurili ka pobjedi. (I. DUVNJAK)


Podijeli: Facebook Twiter