Premijer liga rukometaša: Zamet - Buzet 27:24

Davorin Prskalo, Buzet (D. MATKOVIĆ)
Davorin Prskalo, Buzet (D. MATKOVIĆ)

Rukometaši Zameta su plesom i pjesmom slavili pobjedu u tradicionalnom susjedskom derbiju s Buzetom, prvo na terenu, pa u svlačionici. Izuzetno motivirani igrači trenera Valtera Matoševića i Marina Miškovića uzeli su važne bodove. Momčad gostujućeg trenera, Riječanina Darka Dunata i bivšeg Zamećanina Ivana Ćosića te mladih igrača Kozale Vlade Matanovića, Marina Bunete i Antuna Dunata, kaskala je za domaćom prednošću, sve što je uspjela bilo je jedno izjednačenje. Raspoloženi, motivirani domaći kolektiv, kapetan Milan Uzelac je pristupom osvojio bodove i publiku do konačnih 27:24.

U 20. minuti domaći su ostvarili najveću razliku kad je Dario Černeka "doppiettom" s desnog krila povisio na 12:7. Domaćini su malo zastali u napadu i Ivan Ćosić je svojim četvrtim golom smanjio na 13:12 (27'), ali do odmora su pnovo Buzećani bili na "minus 3".

Uz zaglušnu buku zametskih zvončara Matanović je u 35. minuti zaostatak Buzeta opet sveo na minimum (16:15). U žestokoj bitki igrača na terenu i navijača oba tima na tribinama domaćini su ljubomorno i borbeno čuvali gol-dva prednosti. Ćosić je u 50. minuti iz sedmerca zaključio buzetsku seriju 4:0 i pogodio prvo izjednačenje na susretu (22:22). Zamet je na to našao odgovor golovima Lončarića i Jurić Grgića.

Nakon što je Juričić sjajnom intervencijom probudio domaće navijače, Raul Valković je prvijencem na utakmici približio bodove golom za 25:22 sedam minuta do kraja. Kod 25:23 Dino Slavić je obranio dva sedmerca Ćosiću, a na drugoj strani Uzelac je sa 26:23 sasvim približio domaćine slavlju, ubrzo je bilo konačnih 27:24.

Zamet - Buzet 27:24 (15:12). Dvorana na Zametu. Gledatelja 600. Suci Klapež i Pervan (Trilj).

ZAMET: Vukić, Vučko 5, Samardžić 1, Klić, Černeka 2, Uzelac 3, Lončarić 7 (2), Stipčić, Jurić - Grgić 6, Slavić, Kovačević 2, Juričić, Valković 1, Golik, Majić.

BUZET: Pobrić, Šverko 1, Prodan, Kisiček, Moranjčik, Prskalo 5 (1), Matanović 6, Vukelić 3, Zonta, Jović, Buneta 1, Jakac, Pavletić, Ćosić 8 (5), Dunato.

Isključenja: Zamet 8, Buzet 10 minuta. Sedmerci: Zamet 3 (2), Buzet 8 (6). (I. DUVNJAK/NL)


Podijeli: Facebook Twiter