Premijer liga rukometaša: Vidovec Bios - Buzet 27:25

Marin Vukelić
Marin Vukelić

U predivnoj rukometnoj atmosferi kod ovogodišnjeg premijerligaškog debitanta rukometaši Buzeta u vrlo su dobroj rukometnoj predstavi, zahvaljujući dekoncentraciji u posljednjim minutama, ispustili bodove protiv dobrog domaćina koji je ovom pobjedom povećao bodovni razmak nad svojim prvim pratiteljem na ljestvici.

Iako je na samom početku izgledalo da su Buzećani razbranili domaćeg vratara Grda, Vukelić i Gašpar svojim su zgodicima uspjeli osigurati rezultatski odmak (2:5 - 8'). Zahvaljujući igri s igračem manje u polju u čak dva uzastopna navrata domaći su serijom 4:0 preuzeli vodstvo (8:7 - 19') koje su Radnić i Gudić u sljedećih nekoliko napada anulirali (9:10 - 23').

Galijot, Vukelić i Vrkljan uspjeli su buzetsku prednost potom sačuvati do odmora, bez obzira što je u tim trenucima i Pobrić zaslužio dvije minute kazne (13:14).

Furiozan ulazak u nastavak susreta, potpomognut drugim isključenjem Radnića na utakmici, omogućio je Vidovčanima da serijom 4:0, u kojoj se posebno istaknuo Vidaček, vrate prednost na svoju stranu (17:14 - 35').

Nakon što je Radnić i treći put isključen, stvari je u buzetskim redovima u ruke preuzeo Ljubotina koji je s tri svoja zgoditka održavao goste na minimalnom zaostatku (20:19 - 44'), no Vidaček i Melnjak vrlo brzo vraćaju domaćina na "plus 4" (23:19 - 48').

U posljednjih deset minuta Gašpar, Vukelić i Galijot, uz pomoć vratara Pavletića uspijevaju se rezultatski približiti domaćinu, a Galijot je potom promašio sedmerac koji bi Buzećanima osigurao potpun povratak u susret.

Iako je Ljubotina zgoditkom na ulasku u posljednju minutu susreta gotovo anulirao prednost Vidovca (26:25), ostalo je premalo vremena za osvajanje barem boda.

Sportska dvorana. Gledatelja 700. Suci: Pavić i Torbarina (oba Zadar).

VIDOVEC BIOS: Grd (8+0), Dobovičnik 1, Peček, A. Melnjak 6, Jeftić 1, Svetec, Težak 8 (1), Vincek 3, M. Melnjak, Vidaček 7 (2), Breljak, Lovrenčić, Turković 1, Balent (1+2), Mišković, Herman.

BUZET: S. Pobrić, Prodan, Radnić 3, Gašpar 3, Ljubotina 4, Vukelić 7 (1), N. Pobrić, Jović (4+1), Kozina 1, Gudić 2, Pavletić (8+0), Šćulac, Jerman, Vrkljan 1, Galijot 4.

Sedmerci: Vidovec 5 (3), Buzet 3 (1). Isključenja: Vidovec 12, Buzet 12 minuta. (S. ŽULIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter