Premijer liga rukometaša: Umag – Poreč 24:25

Teo Stapar između Matije Rađakovića i Petra Topića
Teo Stapar između Matije Rađakovića i Petra Topića

Umag – Poreč 24:25 (15:12). Sportska dvorana OŠ Marija i Lina. Gledatelja 1.000. Suci: Barle i Vučić (oba Zagreb).

UMAG: Milinković (3), Jakupović, Ravnić, Gadža 8 (2), Lovrić, Bošnjak 1, Jerković 3, Stapar 6, Vukotić, Modrušan (8), Pahanić 3, Marić, Beliga, Burnić, Merhar 2, Jotić 1.

POREČ: Cvitković (13), Ćosić 1, Mataija 2, Perhat, Thoss 4, Prelac, Marko, Čužić 5 (2), Petrić, Gudić, Popović, Sinožić, Rađaković 2, Buvinić 1, Topić 2, Galijot 8.

Sedmerci: Umag  2 (2), Poreč 2 (2). Isključenja: Umag 6 minuta, Poreč 12 minuta. Crveni kartoni: Čužić (58) i Galijot (60).

Porečani nastavljaju s gostujućim nizom uspješnosti zbog čega su i dalje u vrhu Premijer ligaške ljestvice. Mnogi nisu vjerovali da će igrači trenera Ilića "proći" Umag, no oni su ih na "vrućem" umaškom parketu demantirali i tako drugi put ove sezone slavili u ogledu s igračima trenera Lisice.

Kako su igrale suparničke obrane uvodni dio susreta pokazuje i rezultat (1:1) poslije šest minuta istarskog derbija. Čvrsto i pokretljivo igrale su momčadi u obrambenom dijelu svojih dogovorenih obveza. Prvo je Topić u uvodnom napadu pogodio mrežu domaćeg vratara, da bi dalekometno uzvratio Stapar za izjednačenje u trećoj minuti.

Na slijedeću loptu u mreži čekalo se do 7. minute kad je gol dao Gadža za prvo vodstvo "žuto-plavih". U međuvremenu su Jerković, Gadža i Pahanić umjesto mreže pogađali okvir suparničkih vrata.

Sve do sredine prve dionice igralo se gol za gol pri čemu su stalnu, minimalnu prednost domaćina gosti sustizali (6:5). U pet narednih minuta umaška je momčad "dohvatila" najveću prednost - 10:6. Značajan obol tom "odmaku" domaće družine dao je Diego Modrušan s četiri obrane u nizu. Potom su gosti ublažili "minus" premijernim golovima Ćosića i Mataije.

U pet posljednjih minuta prvog poluvremena Umažani ulaze s novih četiri gola "viška" (13:9), ali u tri slijedeće minute ostaju bez postignutog gola dok su se gosti preko Galijota, Čužića i Thossa približili na minimalni zaostatak.

Ipak, do odmora domaćini preko Jerkovića i Bošnjaka u posljednjim sekundama ostvaruju vodstvo od tri gola (15:12). Mogli su "žuto-plavi" na odmor i s pet golova prednosti, da Pahanić nije u dva navrata, kada se našao sam pred Popovićem, nije pogađao vratnicu.

Da ta, ali ni znatno veća prednost Umažana nije garancija za mirniji nastavak pokazalo se već u početnim minutama drugog poluvremena. Brzo se porečka momčad "približila" na 16:15, da bi Stapar (2) i Gadža "ispisali" već ustaljenu umašku prednost od tri gola (19:16) poslije 39 odigranih minuta.

Uslijedilo je potom sedam "praznih" minuta umaške momčadi, dok je porečka u pet navrata zatresla domaću mrežu. Bio je to dvostruki učinak Čužića i Thossa, te Topića. Sada su domaćini morali sustizati suparničko vodstvo, od jednog-dva pogotka i u 55. minuti sve vratili na početak - 24:24.

Vratari su na sceni, prvo Milinković s crte brani udarac Mataije, a na drugoj strani svojom 11 obranom Cvitković je ukrotio udarac Jerkovića. Nedugo potom je Čužić za neprimjeren prekršaj (57') na Jerkoviću zaradio crveni karton. S igračem manje gosti preko Thossa koji pogađa preko ruku umaške obrane, postižu, pokazat će se kasnije, gol odluke. Nakon toga je epitet junaka susreta potvrdio gostujući vratar Mario Cvitković kada je zaustavio loptu Lovrića ispred same crte od šest metara.

U novom napadu Porečani su izgubili loptu, a tračak nade za domaćine ukazao se u nekoliko zadnjih sekundi. Međutim Stapara je na sredini terena hrvačkim zahvatom Galijot "poslao" na zapisnički stol zbog čega je dobio crveni karton. Koju sekundu kasnije započelo je slavlje gostiju. Brojna je publika na kraju pljeskala svim akterima za ovu lijepu predstavu. (M. GAVRAN; snimio M. MIJOŠEK)


Podijeli: Facebook Twiter