Premijer liga rukometaša: Umag - Đakovo 33:26

(M. MIJOŠEK)
(M. MIJOŠEK)

Rutinska pobjeda domaće momčadi koja je većim dijelom utakmice igrala u kombiniranom sastavu, odmarajući neke od ključnih igrača. Udarne su "igle" umaškog sastava odradile temeljnu zadaću u prvoj četvrtini susreta "lomeći" otpor suparnika koji su u nekoliko navrata imali minimalnu prednost.

Od posljednjeg vodstva Đakovčana (6:5) iz 11. minute Jerković i Ravnić su s po dva gola načinili preokret. Bila je to prva osjetnija prednost "plavo-žutih" (9:6) nakon 16 minuta igre u prvoj dionici. Nekoliko Modrušanovih obrana usmjerilo je rezultat u korist domaćih. Do odmora su za još jedan gol Umažani povećali prednost.

U nastavku su mnogi očekivali neizvjesniju utakmicu od one koju su gledali. Već u prvom dijelu dvoboja brzonogi i lepršavi mladac iz "plavo-žutih" redova Valentino Ravnić iskoristio je povjerenje stručnog stožera i "izrastao" u igrača utakmice. U nastavku, koji nije ponudio ništa novo do još potpuniju dominaciju domaće momčadi, do sredine drugog poluvremena "slomljen" je otpor Đakovčana. Iako su igrali s pričuvnim snagama, prednost Umažana je stalno rasla, do "plus sedam" (27:20) na ulasku u posljednju četvrtinu sučeljavanja dobro znanih rivala. Kad je bilo najpotrebnije Srećko Jerković, Krunoslav Pahanić i Ante Gadža su suparničku obranu ostavljali bez rješenja. U konačnici je to značilo novu, uvjerljivu pobjedu kapetana Milinkovića i družine. Istu je svojom igračkom raznovrsnošću obilježio Ravnić s 10 pogodaka iz igre.

Da nije kojim slučajem pokušao "suhim listom" (52') nadmudriti đakovačku vratarsku legendu Rajkovića, imao bi stopostotni učinak. Bila je to partija koju će publika i sam umaški mladac pamtiti, jednako kao i projektile Jerkovića, Jotića i Gadže. (M. GAVRAN)

Utakmica 20. kola Premijer lige rukometaša: Umag - Đakovo 33:26 (17:13). Dvorana OŠ Marije i Line. Gledatelja 350. Suci: Jurinović (Zadar) i Mrvica (Biograd na Moru).

UMAG: Milinković, Modrušan (6+0), Burnić (6+0), Ravnić 10, Gadža 4 (1), Lovrić 1, Vučko, Bošnjak 2, Jerković 5, Stapar 3, Vukotić, Pahanić 6 (1), Beliga, Marić, Merhar, Jotić 2.

ĐAKOVO: Rajković (7+0), Gagulić (3+0), Kovač 2, Poljičak, Lubar 2, Tot 4, Šaravanja 2, Eskeričić 1, Klepo, Čurić, Punda 7, Puljić 1, Babić 1, Pongračić 6 (3).

Sedmerci: Umag 3 (2), Đakovo 3 (3). Isključenja: Umag 2 minute.


Podijeli: Facebook Twiter