Premijer liga rukometaša: Umag - Bjelovar 28:24

Diego Modrušan (Arhiva GI)
Diego Modrušan (Arhiva GI)

Onako kako su i predviđali u umaškim redovima, do pobjede su došli nakon podosta neizvjesnog sučeljavanja s Bjelovarčanima. U nekoliko razdoblja su imali sasvim solidnu prednost koja ne bi dugo trajala, a onda se u posljednjih deset minuta utakmica "prelomila" odličnim obranama Diega Modrušana koji je suigračima olakšao put do novih bodova.

Na samom otvaranju susreta Bjelovarčani su podsjetili domaćine da su stigli u Umag bez "bijele zastave", što su potvrdili pogocima Fiale i Ezgete nakon tri prve minute. Uslijedila je očekivana reakcija "plavo-žutih" koji u sedam narednih minuta ostvaruju preokret. Zaredali su golovima Teo Stapar (2), dok je po dva puta Krunoslav Pahanić iz igre te s linije od sedam metara nadmudrio vratara gostiju za solidnu prednost od 7:2 (12').

Imali su domaći potom i šest golova "viška" (17'), ali su za samo četiri minute gosti prepolovili zaostatak (10:7) i ta je razlika ostala "na snazi" sve do odlaska na odmor.

Ništa novoga nije ponudilo desetominutno razdoblje drugog poluvremena, jer su domaćini unatoč nekoliko propuštenih prilika uspijevali održati vodstvo koje su imali nakon prvog dijela. U 43. minuti je na semaforu pisalo 21:20, a u završnih se deset minuta ušlo s umaškom prednošću od dva gola (23:21). Poslije predaha Merhar je iz veoma teške pozicije nadmudrio stasitog Janđela (24:21), a da ovaj nije bio svjestan kud je ta lopta prošla. Na scenu je potom stupio domaći vratar Diego Modrušan koji zaustavlja sedmerac Fiale, a zatim i lopte trojice mu suigrača čime je "pogurao" svoju momčad do novog uspjeha. Za pet su minuta umaški strijelci na "krilima" Modrušanovih bravura "ispisali" za Bjelovarce nedostižnih 27:21.

Utakmica 6. kola: Umag - Bjelovar 28:24 (15:12). Dvorana OŠ Marija i Lina. Gledatelja 500. Suci: M. Lovrić (Zagreb) i Tanasić (Dugo Selo).

UMAG: Milinković, Jakupović, Ravnić 2, Gadža 2, Lovrić 2, Vučko 3, Bošnjak 2, Jerković 3, Stapar 3, Vukotić, Modrušan (14+1), Pahanić 7 (3), Beliga, Burnić, Merhar 4, Jotić.

BJELOVAR: Janđel (4+0), Grgić (9+0), Gašparović 3, Valinčić 3, Ezgeta 1, Černetić 1, Nreca 1, Vidaković 2, Šimunović 4, Fiala 8 (1), Tandara 1, Mraz.

Sedmerci: Umag 3 (3), Bjelovar 2 (1). Isključenja: Umag 6 minuta, Bjelovar 14 minuta. (M. GAVRAN)


Podijeli: Facebook Twiter