Premijer liga rukometaša: Treća pobjeda Buzećana

ŠEST GOLOVA UGRAĐENIH U POBJEDI - Jurica Filipović (M. MIJOŠEK)
ŠEST GOLOVA UGRAĐENIH U POBJEDI - Jurica Filipović (M. MIJOŠEK)

Buzet - Moslavina 24:20 (14:13). Suci: Vanja i Vedran Banović.

BUZET: S. Pobrić, Jović (9), Krbavčić, Šverko, Fistonić 4, V. Šegota, Zonta, Prodan 1, Šćulac 2, Filipović 6, N. Pobrić 3, Vozila 3, Kisiček, Galijot 2, Jelušić 3 (2), I. Šegota.

MOSLAVINA: Pokorni, S. Crnojević (14+1), Vidoš 1, Pleše 1, Podvalej 1, Lukes 2, Fris 1, Petrov, Kligl 2, Kačmarčik, L. Crnojević 1, Čizmar, Lind 10 (4), Šušnja 1.

Sedmerci: Buzet 3 (2), Moslavina 4 (4). Isključenja: Buzet 6, Moslavina 4 minute.

Rukometaši Buzeta upisali su treću prvenstvenu pobjedu nakon što su u susretu 11. kola Premijer lige bili bolji od Moslavine. Ovim su se uspjehom Buzećani približili upravo subotnjim suparnicima i Medveščaku na bod zaostatka.

Buzećani su se uspjeli odvojiti u 11. minuti nakon što su Pobrić i Vozila iz dva brza protunapada uspjeli doći do tad najvećih tri zgoditka razlike (7:4 – 13'). Održavali su domaći tu prednost tijekom većeg dijela prvoga poluvremena, a gosti usprkos nekoliko obrana Crnojevića nisu uspjeli značajnije istopiti domaću prednost (11:8 – 19'). Brza igra s obje strane donijela je i mnoge greške obje ekipe, koje s druge strane napadači nisu znali iskoristiti. I kada se činilo da će Buzećani otići na odmor sa vrlo velikom prednosti (14:9 – 26'), nekoliko grešaka u napadu i isključenje Fistonića u potpunosti vraćaju Kutinjane u igru (14:13 – 30').

Iskupio se Fistonić početkom nastavka za isključenje i golom u 38. minuti vratio Buzećane na tri gola prednosti (18:15). Bila je to razlika koju su potom rukometaši trenera Sirotića održavali do samog kraja susreta kad su golom Filipovića došli do pobjede od četiri gola razlike.

Zakazali umaški strijelci

Ribola Kaštela – Umag 24:22. Gradska dvorana Kaštelanka. Gledatelja: 400. Suci: Klapež i Pervan (oba Trilj).

RIBOLA KAŠTELA: Pepur, Galić (16+3), Ilić 4, Milas, Banović, Ševo, Klasanović, Krokar 7, Javorčić 1, Dželalija 1, Bujas 3 (1), Jukić 5 (3), Čorić 3, Jelinić, Tukić, Perkušić.

UMAG: Sorić (1+0), Milinković (14+1), Burnić, V. Ravnić 9, Sever 1, Petričević, Bošnjak 3, Didić, Stapar 1, Matanović 6 (2), Gorenac, Punda 2. 

Sedmerci: Ribola Kaštela 6 (4), Umag 5 (2). Isključenja: Ribola Kaštela 12 minuta, Umag 12 minuta. 

Bila je to večer vratara, ali i neučinkovitosti igrača u napadu, znatno više gostujućih. Na početku susreta gosti su u nekoliko navrata imali minimalno vodstvo, a onda su domaćini uspjeli izjednačiti (4:4) poslije devet minuta igre, a potom nakon četiri minute bez gola i povesti. Ponovno je minimalna rezultatska prednost na strani Umažana sve do 18. minute (7:6). Do novog su izjednačenja omjera i prednosti stigli Kaštelani da bi "plavo-žuti" preko Matanovića (2) i Ravnića načinili novi obrat za prvu prednost od dva gola - 11:9, nakon 26 minuta prvog poluvremena. Desetak sekundi prije odlaska na odmor domaćini su prepolovili taj zaostatak. Što već u prvoj dijelu susreta Umažani nisu ostvarili uvjerljivu prednost razlog je u slaboj realizaciji. Propustili su realizirati tri sedmerca, te dvostruko više "zicera" i kontri. Na taj su način dobrim dijelom u junaka utakmice već u prvih pola sata igre promovirali vratara Juru Galića. Na umaškom je golu bio jednako uspješan i Tomislav Milinković, ali kako su strijelci zakazali, dvoboj je "otišao" na stranu Kaštelana.

Oni su odlično otvorili nastavak utakmice i u šestoj minuti drugog poluvremena imali su vodstvo od 14:11, a sredinom nastavka su imali i pet golova "viška" (19:14). Domaći igrači su imali nedostižnih sedam golova prednosti (23:16) u 52. minuti da bi Ravnić i Matanović nizom pogodaka smanjili na tri gola zaostatka (23:20) u pretposljednjoj minuti što nije bilo dovoljno za preokret. Previše toga je propušteno u napada da bi se došlo do bodova. U svojim redovima Umažani su imali rijetko raspoložene strijelce, tako da je trijumf nad vodećom Dubravom na neki način "zasjenjen", iako je obrana bila na visini zadatka.

Porečani bez problema

Utakmica 11. kola Premijer lige rukometaša: Poreč – Medveščak 33:25 (17:10). Sportska dvorana SRC "Veli Jože". Gledatelja: 300. Suci: Robert Bernobić i Nikša Kalčić (Rijeka).

POREČ: Car (8), Marić 2, Huljina 1, Perhat, Thoss 4, Gavrić, Perić 4, Deak 3, Petrić, Mofardin, Perajica 5, Čehić, Rađaković 7, Mihaljević 1, Kobetić, Obranović 7.

MEDVEŠČAK: Galić 1, Frkanec, Halužan 1, Kota, Kušan 3, Matić 2, Duvančić 3, Ćavar 6, Vrpoljac 10, Turković 3, Turan 3, Pandža.

Sedmerci: Poreč 4 (3), Medveščak 4 (4). Isključenja: Poreč 6 minuta, Medveščak 2 minute.

Porečani su u 11. kolu Premijer lige rukometaša dočekali momčad zagrebačkog Medveščaka, kojoj po svemu dosad prikazanom slijedi grčevita borba za ostanak u elitnom rangu. Momčad iz metropole vrlo je kratko vrijeme parirala Porečanima prednost kojih je na trenutke bila i dvoznamenkasta. Najefikasniji su u redovima Poreča bili Obranović i Rađaković sa 7 pogodaka, dok je Perajica pridodao 5 te se u svojim prvim nastupima u dresu Poreča pokazao kao kvalitetno pojačanje za momčad Dinka Đankovića.

Porečani u sljedećem kolu putuju u Kutini, na noge još jednoj momčadi iz donjeg dijela tablice, Moslavini. (V. Bo., M. G., L. P.)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD PONEDJELJKA


Podijeli: Facebook Twiter