Premijer liga rukometaša: Težak poraz Porečana

Mario Galijot (M. MIJOŠEK)
Mario Galijot (M. MIJOŠEK)

Utakmica 21. kola: Karlovac - Poreč 24:18  (13:7). Dvorana Mladosti. Suci: Cindrić i Gonzurek.

KARLOVAC: Šnajder 1, Huljina 1, Ribar 1, Štrucelj 5,  Doma. Smojver, Perajica 7,Požega 2, Domi. Smojver, Crnković, Hadrović 1, Obranović, Bačić 5, Batinić 1 (1), Karić (8+0), Glumac, Prezelj.

POREČ: Cvitković (6+1), Ćosić 4, Perhat, Thoss 2, Prelac, Peruško, Petrić, Gudić, Tomaić, Sinožić, Gašparini, Rađaković, Buvinić 8 (2), Topić 1, Galijot 3 (1).

Sedmerci: Karlovac 4 (1), Poreč 4(3). Isključenja: Karlovac 6 minuta.

Rukometaši Poreča nisu uspjeli u namjeri da u derbiju kola u Karlovcu kod istoimenog domaćina uzmu bodove. Ispucali su igrači Saše Ilića cijeli arsenal prema golu domaćina, no od 48 pokušaja samo ih je 18 našlo put u mrežu, premalo za pjesmu na povratku.

Početak susreta obilježila su po tri promašaja sa svake strane, nakon čega je Rađaković zapucao i sedmerac. Uslijedila su još tri promašaja porečkih rukometaša, a onda je u sedmoj minuti postignut prvi gol na utakmici koji je postigao Galijot iz sedmerca. Ubrzo su to grubi domaćini preokrenuli i u desetoj minuti s igračem manje imali 3:1. Katastrofalan učinak u napadu (3/17) do 20. minute Porečane je koštao podebljanja vodstva domaćina (7:4).

Započeli su tada Galijot, a potom i Ćosić golovima rezultatsko približavanje (8:6), no golovi su i dalje nastavili stizati na kapaljku. Bio je pred porečkim rukometašima veliki minus i nimalo lagan zadatak u nastavku. Krenulo je dobro, Thoss je smanjio zaostatak, a onda je Galijot zaredao s četiri promašaja. Rezultat 20:13 kojim se ušlo posljednjih deset minuta dao je naslutiti tko će uzdignutih ruku dočekati kraj susreta. (M. P.)


Podijeli: Facebook Twiter