Premijer liga rukometaša: Porečanima istarski derbi

Vedrana Mataiju (Poreč) teško su zaustavljali Karlo Jakac i Ivan Ćosić (M. ANGELINI)
Vedrana Mataiju (Poreč) teško su zaustavljali Karlo Jakac i Ivan Ćosić (M. ANGELINI)

I u svom drugom istarskom derbiju rukometaši Buzeta ostali su kratkih rukava izgubivši susret u drugom poluvremenu, kad su Porečani vidno digli svoju igru u obrani.

Pored nekoliko grešaka na obje strane, značajka početka susreta bili su dugi i strpljivi napadi, a igru "gol za gol" prekinuo je Kozina u 9. zabivši iz kontre za 5:3. Održavali su Buzećani dva pogotka prednosti sve do 15. minute, kad Ćosić i Vukelić podižu vodstvo svoje ekipe na 9:5.

Mataija je pokazao zašto je vođa porečke momčadi i s dva uzastopna gola s igračem više dvije minute kasnije vraća na "minus dva" (9:7 - 17'). No, Sirotićevim pulenima nije dugo trebalo da vrate "plus 4", a to su učinili na krilima Ćosića, Ljubotine i Kozine (12:8 - 19').

Događaji na parketu prilično su se brzo mijenjali pa su tako gosti zaslugom Mataije već u 23. minuti stigli do minimalnog zaostatka (13:12). "Plavi" su se silno trudili ne bi li povećali svoje vodstvo, što im je i pošlo za rukom vrativši tri gola "viška" (17:14 - 28'), a "bijeli" su svaki bijeg domaćih još brže sustizali pa se na odmor otišlo s minimalnom prednošću Buzećana.

Čak tri neuspješna napada domaćih na otvaranju drugog dijela gosti su ekspresno iskoristili i pogocima Thossa i Buvinića stigli u vodstvo (18:19 - 33'). U tim su trenucima golovi padali "na kapaljku"; zasluga je to dobrih obrana što se posebno odnosi na onu gostujuću koja je na vratima imala i raspoloženog Cvitkovića (20:22 - 41'). Mora se priznati da je malo toga štimalo u igri domaćih u prvih 15 minuta nastavka, a istini za volju i sudački par dizao je tenzije svojim neshvatljivim odlukama koje su debelo išle na stranu Porečana (23:26 - 48').

Pokušavali su Buzećani i "flasterima" na Mataiji i Galijotu sustići rezultat, no u tome ih je u ključnim trenucima sprječavao porečki vratar (26:29 - 53'). Do kraja susreta gosti su rutinski sačuvali svoje vodstvo pokazavši da su u ovom trenutku bolja momčad.

Utakmica 5. kola. Sportska dvorana. Gledatelja 350. Suci: Barle i Vučić (oba Zagreb). Buzet - Poreč 31:33 (18:17).

BUZET: Pobrić, Šverko 3, Prodan, Kisiček, Šćulac, Bašić, Vukelić 6, Ljubotina 2, Jović (9+0), Kozina 5, Jakac, Ćosić 10 (5), Jerman, Vrkljan 5, Poniš.

POREČ: Cvitković (13+1), Ćosić 2, Mataija 6, Thoss 2, Hrast, Marko, Petrić, Gudić 2, Popović, Gašparini, Galijot 6 (1), Rađaković 9 (1), Buvinić 6, Prelac, Sinožić.

Sedmerci: Buzet 6 (5), Poreč 2 (2). Isključenja: Buzet 6, Poreč 6 minuta. (V. BOŽIĆ)

Moslavina - Umag 30:28

Na dobar početak domaćina koji su poslije pet minuta imali prednost od 3:1, uzvraćaju gosti poravnanjem rezultata. Nakon toga preko pucački raspoloženog Masneca uslijedilo je novo (4:3) vodstvo "bijelih". Za tri iduće minute umaški strijelci su neumoljivi u svojim naletima k vratima Svebora Crnojevića. Serijom od 5:0 čine potpuni obrat i sve do odlaska na odmor drže događanja na parketu i rezultat pod kontrolom.

Na obje strane vratari su u prvoj dionici imali po sedam obrana, no za rezultatsku razliku presudila je 85-postotna učinkovitost gostiju, među kojima su Bošnjak i Merhar postigli po tri gola. U nastavak utakmice momčad iz Umaga ulazi s četiri gola prednosti, da bi u dvije prve minute drugog poluvremena istu povećali na šest (18:12).

Potom je Ivan Masnec uz jedinog raspoloženog suigrača Lukesa održavao kakav-takav priključak. Kako je utakmica odmicala gostima je ponestajalo koncentracije, u nastavku su teško uspijevali nadmudriti vratara S. Crnojevića. Upravo je on uz Masneca, desetostrukog strijelca iz igre, najzaslužniji za preokret kakvom se malo tko nadao.

U posljednju četvrtinu gosti su ušli s četiri gola prednosti (21:17), koji su "nestali" u idućih osam minuta. Završnica je bila veoma uzbudljiva, ali od 28:28 iz 59. minute domaćini uspijevaju u naumu da osvoje zlata vrijedne bodove.

Utakmica 5. kola: Moslavina - Umag 30:28 (12:16). Gradska sportska dvorana. Gledatelja 500. Suci: Va. Banović (Novo Selo) i Ve. Banović (Požega).

MOSLAVINA: Kristić, Orić, Sruk 2, Masnec 13 (3), Vucelić 3, Pleše, Lozina, Horvat, Podvalej 2, Lukes 6, S. Crnojević (16+0), Friš 1, Mrkalj, L. Crnojević 1, Kačmarčik 2, Slakoper.

UMAG: Milinković, Jakupović, Ravnić, Gadža 2, Lovrić 4, Vučko 1, Bošnjak 3, Jerković 4, Stapar 1, Vukotić, Modrušan (5+0), Pahanić 7 (4), Beliga, Merhar 6, Burnić (8+0), Jotić.

Sedmerci: Moslavina 3 (3), Umag 4 (4). Isključenja: Moslavina 2, Umag 6 minuta. (Z. G.)


Podijeli: Facebook Twiter