Premijer liga rukometaša: Porečani demolirali Dubravu

Nezaustavljiv - Vedran Mataija (J. PREKALJ/arhiva)
Nezaustavljiv - Vedran Mataija (J. PREKALJ/arhiva)

Nakon gostujućeg slavlja nad Dubravom rukometaši Poreča ostali su vrlo ozbiljni kandidati za osvajanje naslova viceprvaka Hrvatske. Demoliravši Dubravu, koju ne samo da su pobijedili, već i slavili najuvjerljivijim rezultatom ikad u tom zagrebačkom naselju, poslali su Porečani pravu poruku našičkom Nexeu, s kojim će se u srijedu u dvorani porečkog SRC-a Veli Jože od 20 sati obračunati za poziciju prvog pratitelja nedodirljivom CO Zagrebu.

Bez Davida Petrića te Marka Buvinića koji je ozlijeđen cijelu utakmicu prosjedio na klupi, pronašli su porečki rukometaši pravo oružje za Zagrepčane te ih uspjeli na njihovom terenu savladati nakon tri i pol godine. Odličnom obranom, kombinirajući 5-1 i 3-2-1, za koju Dubrava nije imala rješenja, s raspoloženim Sladoljevim na vratima, Porečani su lomili domaćine u završnici prvog poluvremena omogućivši sami sebi niz lakih golova iz kontri i polukontri.

Krenula je bolje Dubrava, povela u prvih pet minuta 5:1, no gosti su se ubrzo pribrali i s četiri vezana gola u sljedećih pet minuta Vedrana Mataije poravnali. Zagrepčani su ipak u idućih desetak minuta uspijevali održavati prednost od gola-dva razlike, sve do 9:8, i onda su im Porečani u završnih deset minuta složili veliku seriju 8:1 te na odmor otišli s velikih šest golova prednosti.

U nastavku je Poreč vješto održavao stečenu prednost, koja se više ni u jednom trenutku nije spuštala ispod pet golova. Gosti su na ulasku u zadnji kvartal prvi put dosegnuli osam golova prednosti (27:19) i u još su dva navrata imali tu razliku, kojom su i zaključili utakmicu.

Pored već spomenutog "dvoznamenkastog" Mataije, u redovima Porečana odličnu oproštajnu utakmicu je odigrao Vladimir Gruičić sa sedam golova, kao i kružni napadač Marko Ćosić s realizacijom pet od pet. Tomislav Sladoljev je pak na vratima s 14 obrana još jednom zasjenio svog kolegu sa suprotnih vrata, također nekadašnjeg čuvara mreže Poreča Igora Totića, koji protiv svog bivšeg kluba jednostavno u zadnje vrijeme nije inspiriran.

Utakmica 8. kola Lige za prvaka rukometaša. Dubrava - Poreč 29:37 (10:16). Dvorana u Dubravi. Gledatelja 300. Suci: Cindrić i Gonzurek (oba Osijek).

DUBRAVA: Totić (7+1), Badžek (5), Grahovac, Kelemen 2, Kaleb, Bradić 1, Vozab 3 (1), Kovačević 2, Kljajić 1, Vida, Pavlović 4, Dumenčić 5, Maričić 2, Punčec 5, Voalr, Mihaljević 4.

POREČ: Sladoljev (13+1), Cvitković (2+0), Ćosić 5, Mataija 10, Thoss 1, Čorić 1, Rađaković 1 (1), Lovrinović 4, Gruičić 7, Buvinić, Miličević 6, Čužić 2.

Sedmerci: Dubrava 2 (1), Poreč 2 (1). Isključenja: Dubrava 2, Poreč 6 minuta. (K. KLARIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter