Premijer liga rukometaša: Poreč - Siscia 36:25

Teo Čorić (M. MIJOŠEK)
Teo Čorić (M. MIJOŠEK)

Utakmica 5. kola Premijer lige - za prvaka. Dvorana SRC Veli Jože. Gledatelja 250. Suci: Gubica (Petrijevci) i Milošević (Osijek).

POREČ: Sladoljev (11), Cvitković (3+0), Popović (3), Ćosić 3, Mataija 3, Thoss 3, Čorić 4, Vozila, Petrić, Rađaković 6 (3), Lovrinović 5 (1), Gruičić 2, Buvinić 5 (1), Miličević 4, Čužić.

SISCIA: Bumbak (3+0), Palaić (6+1), Devčić 1, Jurjević 4 (1), Žarković 1, Balić 3, Raič, Hodak 1, Ančić 1, Čutura 8, Nikić 5, Kobetić 1, Prišek.

Sedmerci: Poreč 6 (5), Siscia 1 (1). Isključenja: Poreč 2, Siscia 2 minute.

Od svih klubova koji se trenutno natječu u Premijer ligi, rukometaši Poreča najduže su čekali pobjedu nad Sisciom, više od godinu i pol dana.

Siščani su dobili pet uzastopnih prethodnih utakmica ovih dvaju klubova, od čega dvije na parketu Velog Jože. I onda su Porečani sve naplatili s kamatama, zabilježili svoju najuvjerljiviju pobjedu nad sisačkim rukometašima, brzom i efikasnom igrom jednostavno razmontirali momčad koja je u Ligu za prvaka drugu godinu za redom ušla kao vodeći klub Premijer lige.

Sisciju su, valja priznati, od njenog posljednjeg gostovanja u Poreču napustila četiri igrača koja su u njihovoj posljednjoj pobjedi u Velom Joži zabila 29 golova i imala 17 asistencija.

No, ta činjenica nimalo ne umanjuje uspjeh Poreča. Dvije posljednje domaće pobjede, nad Sisciom i Dubravom, kao i dobar otpor Nexeu, odlična su najava nastupa porečkih rukometaša na završnom turniru Kupa Hrvatske što sutra počinje u Novigradu.

U ogledu sa Siščanima sve je bilo praktički gotovo do poluvremena dokad je Poreč stekao ogromnih deset golova prednosti, što je dalo naslutiti pravu katastrofu gostiju.

Tomislav Sladoljev u prvom poluvremenu zaključao svoja vrata s čak 11 obrana. Već sredinom prvog poluvremena trener Poreča Saša Ilić poslao je na parket gotovo sve pričuvne snage, Ćosića, Lovrinovića, Rađakovića i Gruičića, a i u nastavku teret igre rasporedio na sve snage, dok je u drugom poluvremenu praktički branio samo Mario Cvitković, te u završnih par minuta i legendarni Želimir Popović koji je u kratkom vremenu uspio skupiti tri obrane. Cijelo drugo poluvrijeme igralo se praktički u revijalnom tonu. (K. KLARIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter