Premijer liga rukometaša: Poreč - Siscia 33:35


Poreč - Siscia 33:35 (15:15). Utakmica 20. kola. Dvorana SRC Veli Jože. Gledatelja 550. Suci: Jurinović (Zadar) i Mrvica (Biograd).

POREČ: Sladoljev (7+0), Cvitković (5+0), Ćosić 1, Mataija 12 (2), Hrast, B. Čorić, Thoss 9, T. Čorić 3, Vozila, Petrić, Rađaković 2, Lovrinović 1, Gruičić 1, Buvinić 3, Čužić 1.

SISCIA: Bumbak (8+0), Palaić (2+1), Sabljak, Tomić 12, Jurjević 5 (3), Žarković, Devčić, Hodak, Baltić 4, Ančić, Nuić 8, Kević 5, Čutura 1, Nikić, Kobetić, Prišek.

Sedmerci: Poreč 3 (2), Siscia 3 (3). Isključenja: Poreč 6, Siscia 8 minuta.

Sisciji su očito gostovanja u Velom Joži postala omiljena s obzirom da su drugi uzastopni put s parketa te dvorane odnijeli oba boda, ujedno upisavši petu uzastopnu pobjedu nad Porečom u posljednjih godinu dana.

U derbiju 20. kola, dvoboju dotad dvije vodeće momčadi na ljestvici, Siščani su se pokazali kao pretvrd orah za domaćine, nanijeli im prvi ovosezonski domaći poraz, dokazavši da nisu slučajno vodeća momčad lige.

U očekivano tvrdom susretu Porečani za svih 60 minuta nisu uspjeli pronaći protuoružje za svega sedmoricu igrača koje je gostujući trener Josip Ražić koristio u polju. Pokušavao je Saša Ilić mijenjajući i način obrane i igrače u napadu u kojem je Poreč bez ozlijeđenog Davida Miličevića bio limitiran u vanjskom šutu, preuzeti konce igre u ruke svoje momčadi, ali su te konce gotovo cijelo vrijeme u rukama držali Siščani. Porečani su napravili previše grešaka, u napadu nije bilo dovoljno tečnosti, dok su u obrani zadnji put više od 30 golova, kao ovom prigodom, primili prije dvije godine.

Premda je Siscia nakon tri uzastopna gola koje je postigla na otvaranju drugog poluvremena vodila veći dio tog dijela igre, Porečani su si pred samu završnicu utakmice stvorili sasvim otvorenu poziciju dobiti i ovaj derbi. Naime, Siščani na ulasku u završnih deset minuta pri vodstvu 28:25 u istom napadu nisu iskoristili praktički tri napada za "plus četiri", od kojih im je dva pokušaja zaustavio Mario Cvitković.

Vedran Mataija je potom iz tri uzastopne kontre, od kojih si je treću osvojenom loptom sam priuštio, prvo poravnao, a potom je Cvitković zaustavio još jednu loptu za novu kontru Tima Thosa i vodstvo domaćina 29:28 (55'). Siscia je ipak uspijevala održavati priključak do 31:31 (57').

I onda su Porečani u dva sljedeća napada napravili dvije greške u pokušajima guranja lopti na crtu šesterca za Čužića i Mataiju, što su Siščani preko izvrsnog Marija Tomića (šut 12/12) i Tibora Jurjevića kaznili za vodstvo 33:31 i u završne dvije minute više za domaćine povratka nije bilo. (K. KLARIĆ; snimio M. MIJOŠEK)


Podijeli: Facebook Twiter