Premijer liga rukometaša: Poreč pregazio Dubravu

Devet golova Dubravi - Tim Thoss, Poreč (J. PREKALJ/arhiva)
Devet golova Dubravi - Tim Thoss, Poreč (J. PREKALJ/arhiva)

Očekivalo se da večerašnje gostovanje rukometaša Poreča kod petoplasirane Dubrave bude jedno od težih dosad u prvenstvu. No, ispalo je da je i ovoga puta protivnik bio preslab da dečki trenera Ilića ne bi još jednom odmah zagospodarili terenom i pokazali svu silu svoje igre te potvrdili zašto su na vrhu ljestvice.

Na kraju su zasluženo upisali i devetu pobjedu u prvenstvu, 11. ovosezonsku s one dvije europske. Igrali su pritom još jednom sjajno, gotovo bez mane, dali su domaćinu da se nada do poluvremena, a onda ubacili u višu brzinu i odjurili prema pobjedi.

Ona je i ovoga puta ostvarena uz veliki doprinos sviju, dok se u napadačkom dijelu istaknuo Tim Thoss, koji je postigao devet pogodaka, te Rađaković i Mataija koji su upisali po šest.

Krenulo se igrom "gol za gol", a prvi su do dva prednosti došli porečki rukometaši preko Rađakovića, koji je bio uspješan iz sedmerca (5:3). U 9. minuti pogodio je i drugi, na što se nadovezao Thoss za "plus tri" (7:4). Zaradio je tada Galijot isključenje, što je domaćin iskoristio i došao na polovici prvog dijela do poravnanja (8:8).

Zanimljivo je da su minutu nakon toga porečki rukometaši upisali tek prvi promašaj, no nastavilo se u istom ritmu uz stalnu blagu prednost gostiju. Ušlo se tako i u zadnje tri minute prije odmora, a onda je i Mataija proradio te je iz sedmerca u zadnjoj minuti svojim trećim golom u nizu donio istu toliku prednost svojoj momčadi (16:13).

Krenuli su Porečani uraganski u nastavak. Skinuo je Cvitković tri udarca, a uspješnim protunapadima u samo nekoliko minuta prednost s poluvremena je poduplana (20:14). Razlika od šest golova je kasnije uglavnom održavana. Pomagao je u tome Porečanima golovima i novi suigrač Topić, dok se Thoss svojim osmim golom u 50. minuti pobrinuo da se u završnicu uđe s "plus 7" (26:19), čime je večerašnja rukometna priča u Dubravi praktički bila završena.

Utakmica 11. kola Premijer lige rukometaša. Dvorana Dubrava. Dubrava - Poreč 25:34 (13:16) Suci: Jurinović i Mrvica.

DUBRAVA: Grahovac, Vinković 3, Punčec 1, Butorac, Bradić 3, Prka, Kljaić 3, Vida1, Pavlović 8 (3), Dumenčić 2 (2), Badžek, Ćurić 2, Maričić, Henigman (10+0), Volar 2, Mihaljević.

POREČ: Cvitković (13+0), Ćosić 1, Mataija 6 (1), Perhat 1, Thoss 9, Marko (2+0), Čužić 2, Petrić, Gudić 2, Popović, Gašparini 1 (1), Rađaković 6 (2), Topić 2, Galijot 4.

Sedmerci : Dubrava 5 (5), Poreč 5 (5). Isključenja: Dubrava 12, Poreč 6 minuta. (M. P.)


Podijeli: Facebook Twiter