Premijer liga rukometaša: Poreč pobijedio Varteks DC

David Milićević zabio je pet golova u Varaždinu (M. MIJOŠEK)
David Milićević zabio je pet golova u Varaždinu (M. MIJOŠEK)

Utakmica 9. kola. Gradska dvorana. Gledatelja 100. Suci: Vedran i Vanja Banović (oba Požega). Varteks DC - Poreč 20:32 (12:13).

VARTEKS DC: Varšic (5+1), Žitnjak, Marciuš (2+1), Matučec, Bogović, Hirš 1, Trojko 6, Bedić 1, Bacani, Marenčić 7 (1), Petrošanec 1, Valinčić, Breljak 3, Potočnjak, Sklepić, Žnidarić 1.

POREČ: Sladoljev (10+2), Cvitković, Ćosić 1, Gašparini, Vujić 10, Thoss 4, Čorić 1, Vozila 2, Petrić, Šušnjić, Rađaković 2 (1), Gruičić 1, Buvinić 2, Miličević 5, Čužić 4.

Sedmerci: Varteks DC 3 (1), Poreč 3 (1). Isključenja: Varteks DC 2, Poreč 10 minuta.

Rukometaši Poreča očekivano su, na kraju vrlo uvjerljivim rezultatom, pobijedili Varteks u Varaždinu, suparnika čvrsto zakovanog za začelje ljestvice koji je upisao već deveti poraz u isto toliko igranih kola, no domaćini su vrlo čvrst otpor pružali gostima cijelo prvo poluvrijeme. Očito su Porečani mislili da će se objektivno kvalitetom daleko slabiji suparnik pobijediti sam od sebe, ulazak u utakmicu i pristup nisu bili pravi što su Varaždinci obilato koristili i uzimali sve što im se pružalo.

Poreč je s golom-dva prednosti vodio do pet minuta prije odlaska na odmor, ali je u završnici prvog poluvremena čak Varteks poveo s dva gola (11:9), no Vujić, Čužić i Miličević ipak su prvu polovicu utakmice zaključili s golom prednosti na strani gostiju. Kako obrana Porečana u prvom poluvremenu nije bila prava, tako nikakav učinak nisu mogli imati ni njihovi vratari, pa su Tomislav Sladoljev i Mario Cvitković u prvih 30 minuta igre zaustavili po jednu loptu.

"Jezikova juha" trenera Saše Ilića na poluvremenu očito je urodila plodom. Od početka nastavka Poreč je odlučio otkloniti sve dileme, raspucao se najbolji strijelac lige Stefan Vujić, pratio ga je David Miličević, razbranio se i Sladoljev (11 obrana u nastavku, dva sedmerca) i prednost gostiju iz minute u minutu je rasla, te se na koncu zaustavila na visokih 12 golova razlike, uz podatak da je Varteks u drugom poluvremenu postigao svega sedam golova. (K. KLARIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter