Premijer liga rukometaša: Poreč - Medveščak NFD 37:24

Marko Buvinić ostvario je standardni učinak (M. MIJOŠEK)
Marko Buvinić ostvario je standardni učinak (M. MIJOŠEK)

Utakmica 26. kola Premijer lige rukometaša. Dvorana Žatika. Gledatelja 60. Suci: Bernobić i Kalčić (oba Rijeka).

POREČ: Cvitković (17+0),Ćosić 3, Mataija, Perhat 4, Thoss 7, Prelac 1, Gašparini 1, Vranjković 2, Marko (2+0), Petrić 5, Tomaić (2+0), Sinožić 1 (1), Rađaković 4 (1), Buvinić 6 (2), Topić 3.

MEDVEŠČAK NFD: Brajša, Antunović 5, Frkanec, Halužan 3, Kota 5, Pandža 5, Uremović, Horvat (6+0), Marinčić 5, Nikolić, Buhiniček 1, Galić (2+0).

Sedmerci: Poreč 5 (4). Isključenja: Poreč 6 minuta.

Nije bilo lako porečkim rukometašima u zadnjem susretu osnovnog dijela sezone protiv pretposljednje momčadi prvenstva, Medveščaka. Nije toliko bio problem nedorastao suparnik, koliko adaptacija na Žatiku i prazne tribine dvorane koja vapi za velikim sportskim događajima.

Trebalo je gotovo pola sata igre momcima trenera Saše Ilića da izvuku dodatnu motivaciju i steknu prednost te krenu prema očekivanoj pobjedi i "unaprijed upisanim" bodovima. Ona je na kraju i ostvarena, čak i puno lakše nego li je na početku izgledalo, pokazalo se ipak da se radi o nedoraslom protivniku naspram moćnih Porečana.

Pored pobjede za kraj i hvatanja dodatnog samopouzdanja pred Ligu za prvaka koja ih očekuje za sedam dana, jedan od dobitaka je svakako Mario Cvitković na golu koji je već drugi susret za redom pokazao da se diže u formi. To je itekako potrebno porečkoj ekipi pred ono što ju očekuje.

Nisu loše djelovali niti ostali, Thoss i Buvinić su ostvarili standardni učinak, istaknuo se i Petrić, dok je jedini bez postignutog gola u porečkim redovima, pomalo čudno, ostao Mataija, no dobar dio porečkih golova ima njegov potpis kao asistenta

U obostrano laganom otvaranju puno konkretniji su bili porečki rukometaši, a Cvitković je s tri obrane pripomogao da nakon pet minuta s dva gola Rađakovića te jednog Thossa bude 3:0. Pogodio je u sljedećim trima Buvinić dva puta vratnicu , a malo su se straha oslobodili i gosti te je nakon deset minuta rezultat bio u "egalu" (4:4).

Jednako su golovi bili raspoređeni pri ulasku u zadnju trećinu prvoga dijela (10:10), naviše zbog neefikasnosti Porečana. Lijepo su križali, mijenjali pozicije, ali kad je trebalo pogoditi lopta bi fijuknula pored gola. No, kako se bližio odmor sve je više isplivavala na površinu razlika u kvaliteti, pa je i postajalo jasnije da rezultatska neizvjesnost može još malo potrajati. Kao i na početku, tri obrane u nizu odličnog Cvitkovića, tri puta Topić, jednom Perhat i Thoss i sa zadnjim sekundama prvog dijela sve je došlo na svoje mjesto (17:11)

Nastavio je u drugom dijelu Cvitković gospodariti među porečkim vratnicama, dok je i ostatak momčadi zaigrao puno agresivnije te je nakon pet minuta više-manje sve bilo jasno (21:12). Igralo se kasnije skroz u revijalnom tonu, pa je domaći trener zarotirao sve igrače s klupe koji su, pak, opravdali povjerenje i zaključili susret uvjerljivom razlikom. (M. PILAT)

 


Podijeli: Facebook Twiter