Premijer liga rukometaša: Medveščak - Poreč 24:25

Šest golova "medvjedima", Vedran Mataija (M. MIJOŠEK)
Šest golova "medvjedima", Vedran Mataija (M. MIJOŠEK)

Susret 13. kola Premijer lige rukometaša. Gledatelja: 100.

MEDVEŠČAK: Salamun (2), Sladoljev (9), Šimac 2, Ćosić 1, Puljić 1, Halužan, Kota, Marinčić 5, Pandža, Hadrović 1, Šokičić 4 (2), Mateljan, Radnić 9, Pavlović 1, Buhiniček.

POREČ: Cvitković (15+1), Marko (2), Ćosić, Perhat, Thoss 5, Mataija 6, Petrić, Prelac, Galijot 5, Rađaković 4, Buvinić 4, Topić 1, Ćužić.

Sedmerci: Medveščak 3 (2), Poreč 1 (1). Isključenja: Medveščak 6, Poreč 10 minuta.

U stanci između dva europska ispita protiv Sportinga, rukometaši Poreča uspješno su odradili unaprijed igrani susret 13. kola Premijer lige protiv Medveščaka. Momčad trenera Ilića bez poteškoća je kontrolirala susret protiv "fenjeraša" i rutinski došla do 11. prvenstvene pobjede kojom su barem do vikenda i gostovanja dosad vodećeg Varaždina u Umagu, zasjeli na čelo Premijer lige.

Iako krajnji rezultat može zavarati, Porečani su vodili cijeli susret, imali od tri do maksimalnih šest golova prednosti, a onda su na kraju "digli ručnu" i dopustili domaćinu da im s dva pogotka Radnića u posljednjoj minuti umalo ugrozi pobjedu.

Porečani su prvo značajnije vodstvo ostvarili golom Mataije u 14. minuti za 8:5, a najvećih pet golova prednosti imali su potkraj prvoga dijela, u 27. minuti, kad je Buvinić poentirao za 14:9. Kad je u 9. minuti drugog dijela Rađaković poentirao za 18:12 izgledalo je da će porečki rukometaši lako doći do novih bodova i ujedno svježi otići na subotnje gostovanje u Portugal na uzvratni susreta 3. kola Kupa EHF-a. Tu su prednost od šest golova Porečani držali do 49. minuta kad je Thoss zabio za 23:17. Dotad je na golu Poreča briljirao Mario Cvitković koji je obranio 15 od 32 udarca, pa je trener Ilić među vratnice postavio Marka.

Opuštanje gostiju domaćini su preko raspucanog Radnića počeli kažnjavati, pa je taj igrač već u 55. minuti smanjio na 21:23, a potom je Radnić postavio i konačnih 24:25 za pobjedu koja je Porečanima donijela i čelnu poziciju. (R. CAR)


Podijeli: Facebook Twiter