Premijer liga rukometaša: Gorica - Poreč 28:27

Marko Buvinić postigao je  13 golova (M. MIJOŠEK)
Marko Buvinić postigao je 13 golova (M. MIJOŠEK)

Utakmica 19. kola Premijer lige rukometaša, Gorica - Poreč 28:27 (15:14). Dvorana SSŠ. Suci: Bosak i Herceg.

GORICA: Petrić, Bura 6, Matijević, Laljek 6, Senta 1, Petković 2, Bonić 4, Lončar, Karlović, Dijanić, Seferović 8 (2), Sladoljev (14+0), Goršeta, Nikić, Turan, Krstanović1.

POREČ: Cvitković (11+0), Ćosić 2, Topić 2, Perhat 1, Thoss 3, Prelac 1, Perić 1, Marko (2+1), Petrić 1, Gudić 1, Tomaić, Sinožić, Rađaković 3 (1), Buvinić 13 (3).

Sedmerci: Gorica 3 (2), Poreč 4 (4). Isključenja: Gorica 4, Poreč 8 minuta.

Neplanirani poraz doživjeli su rukometaši Poreča večeras kod Gorice u posljednjem susretu 19. kola. Bez otprije ozlijeđenog Mataije te ovoga puta i bez Galijota, svog najboljeg igrača u prva tri kola nastavka, nisu uspjeli nadjačati motiviranog domaćina te su na kraju ostali kraći za jedan gol. Planirani su Porečani malo odmoriti kod Gorice s obzirom na razliku u kvaliteti, no uvjerili su se da ona nužno ne mora značiti i bodove. No, bez obzira na poraz, ništa se bitno na ljestvici nije promijenilo, osim što je lider porečkim rukometašima sad pobjegao na tri boda prednosti. U iznenađujućem porazu s porečke se strane istakao Buvinić s čak 13 golova, dok su ostali podbacili budući da su mu najbliži bili Thoss i Rađaković s po tri gola.

Prvi su dva razlike imali porečki rukometaši i to tek u 15. minuti nakon gola Buvinića (7:9). Domaćin se ipak nije dao te se i u zadnjih deset minuta prvog dijela ušlo u "egalu" (11:11), a na odmor je Gorica otišla s golom prednosti,

Krenuo je domaćin u nastavak s nova tri gola i otišao prvi put na osjetniju prednost (18:14). Tek nakon sedam minuta nastavka Gudić je donio promjene na semaforu kod porečkog imena. Krenuo je kasnije ponovno Buvinić te je s dva gola približio svoju momčad (19:17), a smanjenju zaostatka pripomogao je i Cvitković među porečkim vratnicama s nekoliko obrana. Domaćin je tada iskoristio igrača više i ponovno povisio prednost (25:20 - 46') koju je držao do zadnjih deset minuta. Uspjeli su tada Buvinić te dvaput Rađaković dovući rezultat na prag "egala" (28:27) na ulasku u zadnjui minutu, no brža od još jednog gola bila je sirena za kraj. (M. PILAT)

 


Podijeli: Facebook Twiter