Premijer liga rukometaša: Buzet - Zamet 23:26

Mladi Karlo Jakac (Buzet) prolazi između Luke Kovačevića (lijevo) i Darija Černeke (6) (D. MATKOVIĆ)
Mladi Karlo Jakac (Buzet) prolazi između Luke Kovačevića (lijevo) i Darija Černeke (6) (D. MATKOVIĆ)

Utakmica 7. kola. Sportska dvorana. Gledatelja 200. Suci: Glavinić i Veraja (oba Metković).

BUZET: Pobrić, Šverko 2, Prodan, Kisiček, Šćulac, Bašić, Ljubotina 4, Vukelić, Poniš, Jović (22+0), Kozina 3, Jakac 5, Pavletić, Ćosić 7 (3), Vrkljan 2, Fabijančić.

ZAMET: Vukić, Vučko 2, Samardžić, Klić, Mrakovčić 7 (5), Černeka 3, Uzelac 1, Lončarić 2, Stipčić, Jurić-Grgić 6, Slavić 13 (0), Kovačević 1, Karaula, Valković 4, Majić.

Sedmerci: Buzet 3 (3), Zamet 5 (5). Isključenja: Buzet 10, Zamet 18 minuta. Crveni karton: Vučko (25').

Još su jednom, treći put ove sezone Buzećani pokleknuli na svom parketu izgubivši od Zameta u susretu u kojem ni jednog trenutka nisu vodili.

Vrlo čvrste obrane na obje strane zadavale su pregršt problema napadima obje momčadi, no u tom su segmentu nešto uspješniji bili gosti koji su imali dva gola prednosti (4:6 - 11'). Mora se priznati da su napadi domaćih bili poprilično jalovi i bezidejni, što su gosti znalački koristili i sredinom poluvremena udvostručili svoje vodstvo (5:9 - 15').

U tim je trenucima vratar Jović zaredao s nekoliko obrana u nizu, a Buzećani usprkos igraču manje uspijevaju kreirati seriju od 3:0 i stići do minimalnog zaostatka (8:9 - 18'). Nažalost po domaći sastav, ovaj je pozitivni impuls bio kratkog vijeka, jer su Zamećani samo pet minuta kasnije odgovorili serijom 5:0 i otišli na visokih "plus 6" (8:14 - 23'). Najmlađi u domaćim redovima, Karlo Jakac pokazao je najviše hrabrosti i pozitivne drskosti postigavši tri gola, no prednost gostiju nije se "topila", pa su Zamećani s velikom prednošću otišli na odmor (11:17).

Nastojanja domaćih da smanje svoj zaostatak počela su se primjećivati kad je Jović "zaključao" svoja vrata, no nisu ga baš najbolje pratili njegovi suigrači u napadu, jer je rezultat po Buzećane mogao i bolje izgledati (16:19 - 39').

Mnogo toga Sirotićevi dečki mogu prigovoriti i nesreći, ali susret je sve više odmicao, a Zamećani su imali solidnu zalihu golova na svojoj strani (19:22 - 48'). Zaslugom Jakca domaći su prvi put stigli do "minus 2" (20:22), a isto je ponovio i Ćosić nekoliko trenutaka kasnije (22:23 - 52') te je susret otišao u neizvjesnu završnicu.

Stative su "krive" što Buzećani nisu uspjeli napraviti nešto više, kao i nekoliko izgubljenih lopti, a kad je Valković pogodio za 22:26 dvije minute prije kraja, bilo je jasno da će gosti kući otići s dva boda. Da stvar po Buzećane bude gora, domaći vratar Jović bio je maestralan sakupivši čak 22 obrane, ali ni to ovoga puta nije bilo dovoljno za pobjedu. (V. BOŽIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter