Premijer liga rukometaša: Buzet - Moslavina 34:22

Davorin Prskalo (M. MIJOŠEK)
Davorin Prskalo (M. MIJOŠEK)

Utakmica 22. kola: Buzet - Moslavina 34:22 (18:9). Sportska dvorana. Gledatelja: 150. Suci: Vanja i Vedran Banović (oba Požega).

BUZET: Pobrić (2+0), Šverko 2, Prodan 1, Kisiček 4, Moranjkić, Prskalo 10 (2), Matanović 2, Vukelić 1, Božić, Jović (17+1), Buneta 4, Jakac 2, Ćosić 4 (2), Krbavčić (0+1), Dunato 3, Šćulac.

MOSLAVINA: Kristić (3+1), Sruk 4, Vučelić 3 (1), Horvat 1, Podvalej 6, Friš, Kligl, Klašnja, Mrkalj 4, Crnojević 2, Prša 1, Petreković 1, Slakoper (3+0).

Sedmerci: Buzet 6 (4), Moslavina 4 (1). Isključenja: Buzet 12, Moslavina 10 minuta.

U susretu lišenom svake rezultatske neizvjesnosti, rukometaši Buzeta lako su se obračunali s Moslavinom stigavši tako do dva boda nakon dva uzastopna poraza. Previše tehničkih pogrešaka za ovaj rang natjecanja vidjeli smo u otvaranju utakmice, no ono što je od samog starta bilo vidljivo jest da je igračka kvaliteta debelo na strani domaćih rukometaša čemu je svjedočio i rezultat (8:4 - 8').

Dobro je dvoboj otvorio Šverko s dva uzastopna pogotka kome su se priključili Prskalo, Matanović i Ćosić za 11:5 na polovici prvog dijela. Na vratima Buzećana odličan je posao radio Jović, dok su se Buneta i Ćosić u napadu pobrinuli da prednost "žuto-plavih" naraste na "plus osam" (16:8 - 24'). Do kraja poluvremena Dunatovi su dečki svoju prednost povisili za još jedan pogodak (18:9) uz odličan učinak vratara Jovića koji je sakupio čak 14 obrana.

Do svoje prve dvoznamenkaste prednosti domaći su stigli već u prvom napadu nastavka (19:9 - 31'), a ona bi vjerojatno još i rasla da Buzećani nisu često igrali s igračem manje u polju (25:15 - 45'). Iako su njegovi puleni imali veliku prednost na svojoj strani (29:17 - 48'), trener Dunato poprilično je trošio svoje glasnice zbog igre svojih igrača, kako u obrani, tako i u napadu. Kako to obično biva pri takvom rezultatu, igrači s klupe dobivaju više prilike, a svoju je, s ukupno četiri pogotka, iskoristio mladi Kisiček.

Spomenimo još da su svoj debi u seniorskom sastavu ostvarili buzetski poletarci Rok Božić te Erik Krbavčić koji je, u gotovo kazališnoj atmosferi, podigao publiku na noge i pobrao najveći aplauz na susretu obranivši sedmerac Mrkalju pred sam kraj utakmice. (V. BOŽIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter