Premijer liga rukometaša: Buzet - Karlovac 28:25

Ivan Vrkljan, Buzet (M. ANGELINI)
Ivan Vrkljan, Buzet (M. ANGELINI)

Još su jednom, petu godinu uzastopce, Buzećani pokazali da imaju "penicilin" za momčad Karlovca i u izvrsnoj rukometnoj predstavi sasvim zasluženo svladali papirnatog favorita koji dosad, osim s parketa rukometaša Zagreba, jedino u Buzetu nije osvojio ni bod.

Čvrsta obrana gostiju i nešto uspješniji napadi Karlovčana u otvaranju susreta bili su glavni razlog njihovog 6:2 vodstva u 12. minuti. Buzećani su prvi put poravnali u 21. minuti golovima Vrkljana i Gašpara (8:8). Sirotićevi dečki nakon toga nisu imali rješenja za visokog Borozana i neumoljivog Cindrića koji su još jednom doveli Karlovčane u vodstvo, ali se na odmor ipak otišlo vodstvom domaćih.

Gašpar je ukrao loptu u obrani i potom iz kontre poentirao za izjednačenje, da bi šutom uz zvuk sirene mladi Jakac pogodio za prvo vodstvo Buzeta (13:12).

Golovima Kozine i Vrkljana domaći su polako povećavali teško stečenu prednost, a prvi "znak za uzbunu" u gostujućim redovima zbio se u 37. minuti kad je Gašpar realizirao kontru za "plus 4" (18:14), prisilivši gostujućeg trenera da u ranoj fazi pozove minutu odmora. Granitnu obranu koja je krasila Karlovčane početkom susreta, preslikali su Sirotićevi dečki u nastavku, totalno odsjekavši ubojite igle gostiju Cindrića i Borozana što ih je 10 minuta prije kraja odvelo na velikih "plus 5" (26:21).

Gosti su uzvratili 4:0 serijom, no Kozina i Gašpar nisu željeli tako olako propustiti priliku da uknjiže bodove i oni su ostali u Buzetu.

Utakmica 10. kola: Buzet - Karlovac 28:25 (13:12). Sportska dvorana. Gledatelja 250. Suci: Vanja i Vedran Banović (oba Požega).

BUZET: Pobrić (4), Šverko 1, Prodan, Kisiček 1, Moranjkić, Gašpar 8, Ljubotina 1, Bukelić, Bašić, Jović (6), Kozina 7, Jakac 2, Ćosić 2, Jerman, Vrkljan 6, Poniš.

KARLOVAC: Prezelj (8), Borozan 8, Huljina, Ribar, M. Štrucelj, Domagoj Smojver, Peraica, Dominik Smojver, Požega 4, D. Štrucelj, Cindrić 7 (1), Karić (9), Obranović, Bačić 1, Batinić 3, Glumac.

Sedmerci: Karlovac 1 (1) Isključenja: Buzet 6, Karlovac 4 minute. (V. BOŽIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter