Premijer liga rukometaša: Buzet - Gorica 29:26 (13:8)

Bruno Kozina u napadu (S. ŽULIĆ)
Bruno Kozina u napadu (S. ŽULIĆ)

Sportska dvorana. Gledatelja 200. Suci: Cindrić, Gonzurek (oba Osijek).

BUZET: Pobrić, Šverko 1, Prodan, Kisiček, Poniš, Gašpar 9, Ljubotina 2, Vukelić 2, Bašić, Jović (8+0), Kozina 12 (2), Jakac, Pavletić (2), Ćosić 2, Vrkljan 1, Fabijančić.

GORICA: Lončar, Ceković, Turan 1, Ferenčina 5, Laljek 6, Senta, Bonić 3, Krstanović, Dijanić (4), Bura, Seferović 8 (1), Petrić (4+1), Valentaković 3, Goršeta, Mikić.

Sedmerci: Buzet 3 (2), Gorica 1 (1). Isključenja: Buzet 2, Gorica 8 minuta.

Prije svega, odličnom igrom u obrani koja ih je krasila veći dio susreta, rukometaši Buzeta očekivano su svladali Goricu prekinuvši na taj način niz od tri uzastopna poraza. Zbog nekoliko napadačkih pogrešaka, domaći su dozvolili gostima vodstvo od 3:1 u samom otvaranju susreta, no čim su zaigrali angažiranije ostvarili su seriju od 3:0 i preokrenuli rezultat u svoju korist (4:3, 10').

Pet minuta kasnije zaslugom Ćosića, Kozine i povratnika Gašpara, Sirotićevi dečki ponavljaju identičnu seriju i polovicom prvog dijela odlaze na "plus tri" (7:4, 15').

Buzetska je obrana u tim trenucima savršeno funkcionirala prisilivši društvo iz Gorice na pogreške, pasivne napade i nerezonske šutove. U napadu pak, nije tako dobro izgledalo kao u defenzivi pa su "plavi" u šestominutnom postu dozvolili gostima da se vrate na pogodak zaostatka (7:6, 20').

Nakon što su izjednačili na 8:8, gosti se nisu uspjeli oduprijeti, ovoga puta, precizno izvedenim napadima domaćih koji do kraja poluvremena postižu pet golova, a pritom ne primaju ni jedan, za najveću prednost u dotadašnjem dijelu utakmice (13:8).

Sigurno vodstvo značilo je i nešto manji angažman u otvaranju nastavka, no i tako su Sirotićevi dečki zaslugom raspoloženih Gašpara i Kozine otišli na sedam razlike (19:12, 40').

Međutim, gostima nije padalo napamet da se predaju unaprijed, a takav pristup im se isplatio jer su u 48. minuti uspjeli smanjiti svoj zaostatak (21:17). Nadu gostiju kako mogu učiniti nešto više, ubrzo su "pokopali" Ljubotina i Kozina te vratili susret u mirne vode (26:19, 53').

Do kraja susreta domaći su rutinski sačuvali stečenu prednost i stigli do druge domaće pobjede u ovogodišnjem prvenstvu. (V. BOŽIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter