Premijer liga rukometaša: Buzet - Đakovo 38:25

Sedam golova - Davorin Prskalo (M. MIJOŠEK)
Sedam golova - Davorin Prskalo (M. MIJOŠEK)

Buzet - Đakovo 38:25 (17:15). Sportska dvorana. Gledatelja 200. Suci: Bernobić, Kačić (Rijeka).

BUZET: Pobrić (4+0), Jović (9+1), Šverko 3, Prodan, Kisiček 2, Moranjkić, Prskalo 7, Matanović 5, Vukelić 2, Bašić 2 (1), Buneta 7, Jakac 1, Ćosić 5 (1), Dunato 4.

ĐAKOVO: Petrović  (3+1), Rajković (7+0), Perić, Nađ 4, Babić, Barberić, Lubar 7, Kulaš 1, Šaravanja 4, Eskeričić, Klepo 2, Ćurić, Punda 3, Goluža, Pongračić 4 (2).

Sedmerci: Buzet 3 (2), Đakovo 4 (2). Isključenja: Buzet 8, Đakovo 8 minuta.

U susretu 24. kola Premijer lige rukometaši Buzeta odličnom su igrom u drugom dijelu slomili otpor Đakovčana i zasluženo osvojili dva boda.

Iako se činilo da domaći sastav lakše izlazi na kraj sa suparničkom obranom nego li je to izgledalo kod gostiju, zaslugom vratara Rajkovića rezultat je na startu bio poravnat (3:3 - 7'). Previše su problema Đakovčani radili "žuto-plavima" igrom na kružnog napadača Lubra tako da je trener Buzećana već u ranoj fazi susreta bio primoran pozvati minutu odmora (6:7 - 13').

Zahvaljujući sporoj i jalovoj igri domaćih u napadu "crno-bijeli" su sredinom prvog dijela imali i tri gola prednosti (6:9), no tu je "anemiju" prekinuo mladi Dunato i sa svoja tri pogotka poravnao (10:10 - 20'). Na oko je bilo vidljivo koliko je domaća momčad podigla svoj angažman u obrani, a kad je svojim pogotkom Vukelić zaključio seriju 6:1, gostujući je trener zatražio time-out (12:10 - 22').

Imali su Buzećani u tri navrata po tri gola prednosti, posljednji put u 28. minuti (17:14), a ta je prednost moga biti i izraženija da nisu primili tri identična pogotka s crte, i to kad je gostima prijetilo oduzimanje lopte zbog pasivnog napada.

Usprkos igri s igračem manje, i to u dva navrata u prvih sedam minuta nastavka, domaći su golovima Prskala i Ćosića uspjeli stići do "plus 4" (21:17 - 37'). Što znači iskoristiti igrača više na pravi način pokazali su Dunatovi dečki u sljedećih nekoliko trenutaka i serijom 5:0 stigli do najveće prednosti u dotadašnjem dijelu susreta (27:19 - 43').

Imajući osjetnu prednost na svojoj strani, Buzećani su imali prilike pokazati nešto atraktivno iz svog repertoara, kao što je bila akcija Matanovića i Vukelića iz 49. minute koju je ovaj drugi efektno zaključio pogotkom iz cepelina za 29:21.

Deset pogodaka "viška" (34:24 - 54') bio je znak da su bodovi u ovom susretu "zakapareni", pa je domaći strateg pružio priliku buzetskim mladićima koji su se više nego ravnopravno držali s tada već indisponiranim gostima, pobravši zasluženi pljesak na kraju utakmice. (V. BOŽIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter