Premijer liga rukometaša: Bjelovar - Poreč 25:22

Ozlijeđen, a najefikasniji - David Milićević zabio je šest golova (J. PREKALJ/arhiva)
Ozlijeđen, a najefikasniji - David Milićević zabio je šest golova (J. PREKALJ/arhiva)

Rukometaši Poreča upali su u rezultatsku, a po prikazanom na današnjem gostovanju u Bjelovaru i igračku krizu - izgubili su treću prvenstvenu utakmicu za redom, što im se nije dogodilo već dvije i pol godine.

Na sreću, u subotu im u Velog Jožu stiže fenjeraš, Varteks DC, protiv kojeg će se vratiti na pobjedničku stazu i do daljnjeg se obraniti od naleta Zameta.

Premda je poveo u prvoj minuti golom Davida Petrića, nastavak prvog poluvremena Poreč je odigrao slabo i sljedeći pogodak postigao tek nakon 14 minuta igre. Za to je vrijeme Bjelovar već šest puta poentirao (6:1). Do odmora Porečani su svega osam puta uspjeli svladati bjelovarskog vratara Dubravka Grgića, David Miličević koji zbog ozljede nije ni bio najavljen za ovu utakmicu zabio je četiri, a Vedran Mataija tri gola (dva iz sedmerca).

Unatoč svemu, porečki rukometaši cijelo su vrijeme imali aktivan rezultat i u tri navrata se u prvom dijelu spustili na svega dva zgoditka zaostatka.

No, u nastavku su se Bjelovarci do 37. minute uspjeli odlijepiti na "plus pet". U prvom je dijelu nastavka s četiri gola Poreč predvodio Marko Buvinić, ali su zato zaustavljeni Mataija i Miličević koji su pogađali u prvom poluvremenu, od kojih je potonji u završnom kvartalu utakmice ipak na svoj konto pridodao još dva gola. Najviše što su Porečani uspjeli napraviti je spustiti se na krajnja tri gola zaostatka.

Utakmica 21. kola: Bjelovar - Poreč 25:22 (11:8). Školska dvorana. Gledatelja 400. Suci: Cepanec (Turčin) i Jeftić (Varaždin).

BJELOVAR: Grgić, Janđel, Iv. Gašparović, Valinčić, Ezgeta 4 (1), Jurišić, Horvat 7 (1), Vidaković, Vidović, Šiminović 5, Ig. Gašparović 3, Gotal 2, Fiala 3, Tandara 1.

POREČ: Sladoljev, Cvitković, Ćosić 1, Mataija 3 (2), Thoss, Čorić 1, Vozila, Petrić 1, Rađaković 2 (1), Lovrinović 2, Gruičić 1, Buvinić 4 (2), Miličević 6, Čužić 1.

Sedmerci: Bjelovar 3 (2), Poreč 8 (5). Isključenja: Bjelovar 6, Poreč 2 minute. (K. KLARIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter