Premijer liga: Porečani slavili u Kutini

Tim Thoss, Poreč (M. MIJOŠEK)
Tim Thoss, Poreč (M. MIJOŠEK)

Porečki rukometaši nastavljaju nizati uspjehe. Nakon što su napravili podvig i preko Krasnodara nastavili europski put, igrači trenera Saše Ilića "skoknuli" su do Kutine i, onako usput, očitali lekciju domaćim igračima. Ovom su se, šestom pobjedom u sedmom susretu ugurali između vodećeg Varaždina i Karlovca na vrhu ljestvice Premijer lige.

Gosti su mirno kontrolirali susret od samog početka, konstantno držali Moslavinu na odstojanju i potom u samoj završnici došli do uvjerljivog slavlja. U novi uspjeh Porečana najviše su ugradili golman Cvitković te napadački raspoloženi Marko Buvinić i Tim Thoss, dok je među domaćim igračima odskočio tek Alen Horvat.

Na krilima odličnih obrana Cvitkovića Porečani su već u 11. minuti golom Rađakovića sa sedam metara stekli tri gola prednosti (5:2) i potom su prednost od dva, tri gola čuvali do poluvremena.

U prvih se 30 minuta uz Cvitkovića istaknuo i Buvinić koji je u mrežu pospremio pet od šest lopti, dok je kod domaćih Horvat bio stopostotan s četiri gola. U istom se ritmu igralo i u nastavku do 43. minute kad su Porečani pogocima Mataije i Thossa poveli s pet golova prednosti (21:16). Tim Thoss svojim je petim golom u 50. minuti prednost podigao na 26:20 i bodovi su već krenuli prema Poreču.

Zaostali susret 7. kola Premijer lige. Dvorana SC Kutina. Suci: Emanović i Mikić.

MOSLAVINA: Rogar (0), Kristić (9), Vidoš 3, Sruk 1, Pleše 2, Horvat 5 (1), Podvalej 1, Lukes 4, Friš, Petrov, Kligl, Klašnja 1, Orić 1, Mrkalj, Crnojević 4, Mihalke.

POREČ: Cvitković (14), Marko (2), Ćosić 3, Mataija 3, Perhat, Thoss 6, Prelac, Petrić 1, Gudić 1, Sinožić, Gašparini, Rađaković 1 (1), Buvinić 8, Galijot 5.

Sedmerci: Moslavina 1 (1), Poreč 1 (1). Isključenja: Moslavina 6, Poreč 2 minute. (R. C.)


Podijeli: Facebook Twiter