Premijer liga: Poreč - Gorica 30:22

Naujčinkovitiji u redovima Poreča - Stefan Vujić (Snimio Milivoj MIJOŠEK)
Naujčinkovitiji u redovima Poreča - Stefan Vujić (Snimio Milivoj MIJOŠEK)

Utakmica 2. kola. Dvorana SRC Veli Jože. Gledatelja 300. Suci: Vanja i Vedran Banović (oba Požega).

POREČ: Sladoljev (14+3), Cvitković (2+1), Ćosić 1, Vujić 7, Thoss 4, Čorić 6, Vozila, Petrić, Rađaković 2 (1), Rajko, Gruičić, Buvinić 1, Miličević 6, Čužić 3 (1).

GORICA: Sučić (5), Horvat (1+0), Dijanić (6+0), Ceković 5 (1), Ferenčina 1, Laljek 1, Vozab 2, Senta, Bonić 4, Karlović, Matić, Debeljak 3, Krstanović 1, Petković, Turan 5.

Sedmerci: Poreč 2 (2), Gorica 5 (1). Isključenja: Poreč 6, Gorica 2 minute.

U premijernoj domaćoj utakmici sezone rukometaši Poreča uvjerljivim su rezultatom pobijedili Goricu i tako startnim gostujućim bodovima osvojenim u Vinkovcima dodali još dva za učvršćivanje na vrhu ljestvice.

Utakmica je prelomljena početkom drugog poluvremena jer je bilosamo pitanje kad će Gorica "puknuti" budući da je gostujući trener Zvonimir Bilić praktički 40 minuta igrao sa šest igrača u polju mijenjajući tek vratare, dok je njegov kolega Ilić već u prvih 30 minuta rotirao 13 igrača, sve raspoložive izuzev mladog Erika Rajka.

U nastavku utakmice pobjeda domaćina više nije dolazila u pitanje i njihova se prednost nije spuštala ispod četiri gola, a u završnih deset minuta igre u jednom je trenutku narasla i na najviših "plus devet" (30:21).

Kakvu su obranu odigrali porečki rukometaši u drugom poluvremenu svjedoči i podatak da su gosti u tom periodu uspjeli zabiti svega osam golova. Gostujući trener Bilić očito je zakasnio u igru poslati mladog Puljanina Filipa Bonića (ušao tek u 38. minuti) koji je u kratkom periodu igre zabio četiri gola i bio najefikasniji u redovima Gorice u drugom poluvremenu. (Kristijan KLARIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter