Premijer liga: Poreč - Đakovo 31:26

Matija Rađaković (M. MIJOŠEK)
Matija Rađaković (M. MIJOŠEK)

Desetu prvenstvenu pobjedu, čak petu u nizu upisali su večeras rukometaši Poreča na svom parketu protiv momčadi Đakova nakon što su cijelo vrijeme bili u vodstvu. Susret je poslužio treneru Đankoviću da isproba sve raspoložive snage, a istaknuo se Rađaković s osam pogodaka. Godi mu svakako učinak Perića koji je postigao pet pogodaka i definitivno pokazao da prerasta u pravo krilo. S druge strane, goste je vukao i veće katastrofe spasio Crnić koji je postigao čak 12 golova. Rezultat je bio u "egalu" dok Thoss i Obranović nisu zabili za 7:5. Đakovčani su se uporno vraćali i za prednost na odmoru morali su domaći izvući završni sprint koji je pogotkom za 17:13 zaključio Perić.

Nastavili su u prvim minutama nastavka Porečani tamo gdje su stali sa zvukom sirene za odmor te su agresivnom i brzom igrom i dalje mljeli protivnika, te preko Perajice, Perića i sjajnog Rađakovića došli na "plus 7" (20:13). Kod isključenja Božića vratili su se malo gosti, što je bila opomena Porečanima da ne treba početi prerano slaviti (21:17). Pomagao je u održavanju razlike i Mihajlević među porečkim vratnicama koji je do 50. minute sakupio devet obrana, dok je tri puta prije njega tijekom susreta bio uspješan i Car.

Parirao im je u tom segmentu i kolega s druge strane Kvesić koji je u svojoj statistici upisao u drugom dijelu i dva obranjena sedmerca, jedan Rađakoviću te Deaku. Ušlo se tako u posljednjih deset minuta susreta s prednošću domaćina 25:20, a onda je proradio ponovno porečki mlin te je u nekoliko minuta, točnije u svega tri, rezultat narastao na 29:21 i tu je priči bio kraj.

Utakmica 15. kola Premijer lige rukometaša: Poreč - Đakovo 31:26  (17:13). SRC Veli Jože. Gledatelja 200. Suci: Hunjadi  i Zečević.

POREČ: Car (3+0), Huljina 3, Perhat 1, Thoss 4, Mekić, Perić 5, Višić, Deak 1, Petrić, Medved 1, Perajica 1, Božić 1, Rađaković 8 (1), Mihaljević (13+0), Kobetić 3, Obranović 3.

ĐAKOVO: Filipović 4, Perković, Lubar 1, Crnić 12 (3), Petrović, Franta 3, Klepo 2, Tot, Ćurić, Perić 1, Rotim 3, Bureš, Kvesić (11+2).

Sedmerci: Poreč 2 (1), Đakovo 4 (3). Isključenja: Poreč 6, Đakovo 4 minute. (M. PILAT)


Podijeli: Facebook Twiter